Чому у Львові досі не можна купити вакцину від грипу

3205 0
Львів'яни розкуповують вакцини від грипу, як тільки ті з'являються в аптеках. Та й надходить вона у невеликій кількості.
Фото: meteoprog.ua

Фото: meteoprog.ua

Цього року мешканці Львівщини активно розкуповують вакцини від грипу, тому їх в аптеках практично не знайти. Про це Тvoemisto.tv розповіла головна епідеміологиня Львівської області Наталія Тімко-Іванченко.

«У цьому епідсезоні від грипу провакцинувалося лише 2 005 осіб. Щойно вакцини до нас надходять, їх відразу розкуповують. Виходить так, що цього року, як ніколи, попит переважає пропозицію. Затримуються вакцини хіба що у приватних клініках, які їх викупляють», – каже епідеміологиня.

Читайте також: Чи вартує в час пандемії вакцинувати від грипу дітей. Пояснення педіатра

За її словами, першою в аптеки Львова надійшла трьохвалетна вакцина «Джісі Флю», згодом – чотирьохвалентна «Джісі Флю», виробниками яких є Південна Корея. Останньою у Львові з’явилася чотирьохвалентна французька «Ваксігрип Тетра».

Ціна на південнокорейську трьохвалентну вакцину коливається в межах 240 грн, на таку ж, але чотирьохвалентну, – 280 грн. А за «Ваксігрип Тетра» доведеться заплатити 360-380 грн.

Нагдаємо, в епідсезоні 2020-2021 років в Україні циркулюватимуть чотири штами вірусів грипу:

• вірус, подібний до A/Guangdong-Maonan/SWL1536/2019(H1N1)pdm09;

• вірус, подібний до A/Hong Kong/2671/2019(H3N2);

• вірус, подібний до В/Washington/02/2019 (лінія B Victoria);

• вірус, подібний до B/Phuket/3073/2013 (лінія B/Yamagata).

Перша партія вакцини проти грипу «Джі Сі Флю», виробництва Кореї, у Львові з’явилась на початку жовтня.

 
 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!