У Львові з’явилася вакцина від грипу. Де її можна купити

12702 0
Наразі у продажі є лише південнокорейська вакцина «Джісі Флю», решта надійдуть до кінця жовтня.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Від сьогодні у Львові можна щепитися від грипу. Наразі доступною є лише одна з чотирьох зареєстрованих в Україні вакцин – південнокорейська «Джісі Флю». Решта три – французька «Ваксігрип тетра», нідерландська «Інфлувак» та китайська «Інфлуенза ваксі» надійдуть згодом. Про це Тvoemisto.tv повідомила епідеміологиня Львівської області Наталія Тімко. 

Читайте також: Чи вартує в час пандемії вакцинувати від грипу дітей. Пояснення педіатра

Наявну вакцину «Джісі Флю» у Львові поки що можна придбати лише в аптеці на вул. Фредра, а вже з понеділка щепитися від грипу цією вакциною можна буде і в медцентрі «Гіруда», що на вул. Героїв УПА. 

«Вакцина «Джісі Флю» у нас вже є, але саме щеплення почнемо проводити з понеділка, 5 жовтня. Три інші вакцини почнуть надходити з наступного тижня. Приблизно з 10 жовтня матимемо французьку «Ваксігрип», а наприкінці місяця отримаємо нідерландську та китайську», – каже Тvoemisto.tv директор медичного центру «Гіруда» Андрій Баран.

За його словами, саме щеплення разом з оглядом лікаря коштуватиме 330 грн. Вакцина рекомендована починаючи з 6-місячного віку.

Вакциною від грипу уже скористалася головна епідеміологиня Львівської області Наталія Тімко. Вона придбала вакцину в аптеці на Фредра.

«Вакцину «Джісі Флю» купила за 240 гривень і вже щепилася. Боятися уколу не варто, як і спеціально готуватися до введення. Вакцина знаходиться відразу у шприці. Медсестра має зняти ковпачок, випустити повітря і ввести маленьку голку у латеральний м’яз плеча. Укол не болючий, хоча при самому введенні буває незначне печіння. На наступний день можливе почервоніння на місці введення уколу», – розповіла Тvoemisto.tv Наталія Тімко.

Читайте також: Кількість нових випадків Covid-19 в Україні може зрости до 7-9 тисяч за добу

Нагадаємо, у новому епідсезоні циркулюватиме відразу чотири штами вірусу грипу. Це – А Guangdong-Maonan (H1N1), А Hong Kong (H3N2), В Washington (B/Victoria lineage) та штам типу В Phuket (B/Yamagata lineage). Але особливістю цьогорічного епідсезону 2020-2021 стане поширення одразу двох вірусів – грипу та коронавірусу SARS-Cov-2, що мають схожі симптоми.

Ольга Шведа

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!