У Львові біля ринку «Шувар» пропонують облаштувати транспортний тунель

10993 0
Загальна довжина тунельного автошляху становитиме 746,2 м.
Фото: проєкт перепланування

Фото: проєкт перепланування

У Львові на проспекті Червоної Калини пропонують влаштувати транспортно-тунельне переміщення. За проєктом, тунель хочуть облаштувати навпроти ринку «Шувар». Про це йдеться у проєкті  «Перепланування вулиць Львова на безпечні та екологічно чисті».

Загальна довжина тунельного автошляху становитиме 746,2 м. Із них – 617,5 м прокладуть проспектом Червоної Калини, а ще 128,7 м – через вул. Чукаріна – пр. Червоної Калини.

Проєкт реконструкції передбачає також озеленення ділянки, що займатиме площу 631 м². На 500 м² планують також облаштувати громадський простір.

За проєктом перепланування, пропонують заборонити поворот з проспекту Червоної Калини на вулицю Чукаріна (виїзд з вул. Хуторівка) та надати альтернативу у вигляді використання окремої смуги громадського транспорту для повороту праворуч та окремої смуги для наступного розвороту. Для реалізації на ділянці встановлять розділові дорожні стовпчики для заборони повороту. Навколо ТЦ «Шувар» у середньостроковій перспективі також пропонують облаштувати квазікільце.

Читайте також: На якому етапі реконструкція вулиць Шевченка і Пилипа Орлика та коли їх завершать

Як зазначив у коментарі Tvoemisto.tv очільник директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило, попередньо планували реалізувати проєкт за співфінансування міжнародних організацій. 

«Терміни наразі сказати не можемо, адже все залежить від наявного фінансування. Планували, що реалізація буде за співфінансування міжнародних організацій, але із цим зараз є затримки з різних причин. Намагатимемось ці проєкти реалізовувати міськими коштами, частинами», – зазначив він.

Нагадаємо, що проєкт «Перепланування вулиць Львова на безпечні та екологічно чисті» передбачає також змінення планування транспортного вузла та пов'язаних із ним перехресть заїзду на проспект Червоної Калини із вулиці Хуторівка. Детальніше читайте за посиланням.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!