У Львові будують Silicon Valley. Візуалізація

12531 1
У Львові працюють над створенням трьох унікальних об’єктів, які розташовуватимуться на невеликій відстані один від одного та стануть важливими елементами своєрідної львівської Кремнієвої долини.
фото: keddr.com

фото: keddr.com

Lem Station, Інформаційно-ресурсний центр (відкрита бібліотека Українського католицького університету) та ІТ Парк у майбутньому стануть важливими елементами львівської Silicon Valley – Кремнієвої долини. Пропонуємо детальнішу інформацію про кожен із цих унікальних об'єктів.
 

Lem Station

Локація
Простір «Lem Station» створять на базі колишнього трамвайного депо – на розі вулиць Сахарова – Вітовського – Героїв Майдану.

Особливості
Проект – наслідок модифікації ідеї «Креативного кварталу», у межах якого планували створити комплекс із коворкінгами, стартап-боксами, залами для майстер-класів та заходів, творчими майстернями, центром з розвитку дітей, поштовим відділенням, амфітеатром, еко-парком, паркінгом. Концепцію перейменували на «Lem Station», на честь всесвітньо відомого письменника-фантаста Станіслава Лема.

Детальніше: Замість Креативного кварталу у Львові створюють Lem Station

Фото: igor-salnikov.livejournal.com

Коли з’явиться
Для початку втілення проекту «Lem Station» ініціатори хочуть запровадити конкурс, переможець якого розвиватиме його й втілюватиме в життя. Як розповів Tvoemisto.tv Тарас Кицмей, співзасновник та член ради директорів ІТ-компанії Softserve, проект є не комерційним і потребує чималих інвестицій. Для практичної реалізації концепції, згідно з прогнозами фахівців, необхідно мінімум 2 роки. Це пояснюють аварійним станом ангарів трамвайного депо, що потребують суттєвої реставрації.

Інформаційно-ресурсний центр (відкрита бібліотека УКУ)

Локація
Бібліотека буде частиною студентського містечка УКУ, що на вулиці Козельницькій (за «податковою») поблизу Стрийського парку.

Особливості
Інформаційно-ресурсний центр ім. Митрополита Андрея Шептицького поєднає одразу кілька функцій: буде гуманітарною бібліотекою світового рівня і сучасним навчальним центром. Перший поверх бібліотеки буде відданий під простір громадського креативу.

Новий Інформаційно-ресурсний центр буде інноваційним передовим проектом, який забезпечить нові можливості для навчання, спільної роботи та дослідження для студентів, викладачів та гостей УКУ. Серед «родзинок» – гнучкість і відкритість, що відіграють велику роль у проектуванні будівлі. «Хочемо від університету зробити подарунок для громади міста, відкривши перший поверх бібліотеки для широкого загалу», – зазначав раніше директор нинішньої бібліотеки УКУ Тарас Тимо.

Детальніше: Як просувається будівництво унікальної бібліотеки у Львові

Коли з'явиться:
Як повідомили Tvoemisto.tv у прес-службі УКУ, будівництво бібліотеки просувається за спланованим графіком. Офіційне відкриття Інформаційно-ресурсного центру планують на вересень 2017-го року.

Innovation District IT Park

Локація
IT Park буде розташований у квадраті, що утворюють вулиці Стрийська, Луганська, Козельницька та Чмоли. Загальна площа ділянки – приблизно 10 га.

Особливості
IT Park буде місцем роботи не тільки для ІТ-спеціалістів, а й для студентів. Там буде розташовано університетський корпус, а точніше – комплекс лабораторій для практичних занять. Організатори планують залучити туди найпрогресивніші технічні програми, що є у Львові: MSс in Technology Management Львівської бізнес-Школи, Internet of Things Львівської Політехніки й Computer Science УКУ, – пише видання Ain.ua.

Читайте також: У Львові відкрили Програму з комп’ютерних наук УКУ

Крім того, в IT Park буде тризірковий готель, що дозволить ІТ-спеціалістам та їхнім бізнес-партнерам вести перемовини, не витрачаючи час на пересування містом. Там будуть розташовані і конференц-можливості, які передбачені і в офісних будівлях.  Також два бізнес-центри та шість офісних будівель, кожна з яких буде орендуватися окремою ІТ-компанією.

Тут буде і дитячий садок, де діти вчитимуть англійську та займатимуться за світовими практиками. На території розташують і торговий центр. Окрім того, обладнають зручні паркінги, – повідомляло видання Lviv.com.

Детальніше: Замість Креативного кварталу у Львові створюють Lem Station

візуалізація: ain.uа

Коли з’явиться
Старт будівництва заплановано на кінець 2017-го – початок 2018-го року. Забудову розраховано на наступні 10 років (це максимальний термін реалізації проекту).

Короткі факти про Кремнієву долину в Сан-Франциско

Кремнієва долина, як така, насправді не існує. Це назва конгломерату міст на півострові між Сан-Франциско і Сан-Хосе, де розташовані офіси провідних ІТ-компаній Америки та світу.

У Кремнієвій долині працює «правило 100 миль», згідно з яким інвестор вкладає гроші у певну фірму, якщо вона знаходиться у радіусі півторагодинної поїздки автомобілем, що приблизно складає 160 км. Це дозволяє донору проводити тісну комунікацію з реципієнтом його грошей, відвідувати збори директорів чи наради і через годинку-півтори вже бути знову в себе вдома.

візуалізація: keddr.com

У Долині високий рівень довіри. Незнайомі люди з першої зустрічі готові ділитися один із одним ідеями, а багато конкурентів співпрацюють. Люди завжди готові ризикувати великими сумами і ніхто не боїться помилитися.

Ще одна особливість місцевої корпоративної культури полягає в тому, що й у зовсім молодих стартапів, як і в компаніях з великими досягненнями, панує рівність: топ-менеджер завжди готовий вислухати підлеглих, а відповідальність за проект розподіляється між усіма. Причому багато співробітників стартапів працюють не за фіксовану зарплату, а за частку прибутку в проекті, тому команда мотивована на результат.

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
8 Грудня, 2016 07:14
Ден Будують якусь дурню ліпше дали ті гроші дітям які хворіють
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!