У Львові через переохолодження померла безпритульна. Містян просять помагати бездомним

3848 0
Ознак насильницької смерті в неї не виявили.
Фото: bbc.com

Фото: bbc.com

На вул. Кастелівці у Львові через переохолодження померла безпритульна жінка. Повідомлення надійшло від перехожих вчора, 14 грудня, близько обіду. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила речниця ГУ Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська.

Читайте також: Львів’ян просять допомагати бездомним людям під час холодів та морозів

«Вчора, близько 13.00, від перехожих надійшло повідомлення про те, що лежить жінка. Ознак насильницької смерті в неї не виявили. Жінці 47 років. Попередньо, вона померла через переохолодження», – каже вона.

Оскільки на найближчі дні синоптики обіцяють збереження холодної погоди, потребуючі й бездомні люди можуть зігрітися та поїсти у Львові на вул. Кирилівській, 3а, де діє пункт обігріву. При мінус 10°C ще один пункт діятиме на вул. Личаківській, 56 у приміщенні БО «Регіональний центр соціальної адаптації». Пункт працюватиме у робочі дні з 09:00 по 18:00 й за умови зниження температури.

Спільнота взаємодопомоги «Емаус – Оселя» просить бути милосердними до безпритульних людей, не відвертатися від них і надавати інформацію про пункти годування.

Читайте також: Де у Львові можна здати речі та одяг для бідних та потребуючих

Якщо побачили бездомну людину та не знаєте, як їй допомогти, ось кілька порад:

  • поговоріть з людиною, запитайте її ім'я, чим можна допомогти. Це побудує довірливі стосунки, що буде підставою допомоги
  • замість милостині запропонуйте гарячу їжу або чай
  • якщо бачите бездомну людину, яка потребує медичної допомоги, викличте швидку
  • дайте інформацію про те, де можна безкоштовно поїсти у Львові.
  • дайте інформацію про те, де можна переночувати: Центр обліку і нічного перебування бездомних осіб (Львів, вул. Кирилівська, 3а). Графік роботи: щодня – 20:00-08:00, години прийому – 20:00-22:00. Контактний номер телефону (032) 233 10 49
  • не закривайте на ніч під'їзди у морозяну пору.

 

Читайте також: «Мені вдалося зробити «бізнес» для допомоги бездомним», – владика Венедикт

Також кожен може скерувати безпритульну людину в організації, які надають допомогу бездомним людям: м. Винники, вул. Винниченка, 3. Працює щодня, окрім суботи і неділі, з 9.00 до 16.00, де можна прийняти душ, пістригтися, отримати теплий одяг та їжу.

Допомогти можна й фінансово чи волонтерською працею організації, що допомагають бездомним людям. Контактний номер телефону: 096 426 47 96. Кошти можна переказати на картку Приватбанку ЛМГО Спільнота взаємодопомоги «Оселя» 5169 3305 1840 6647.

Нагадаємо, що Спільнота не просто дає прихисток бездомним, а й допомагає відновити соціальні зв’язки та навички. Про те, як живуть мешканці Спільноти взаємодопомоги «Оселя», читайте у матеріалі.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!