Окупанти вдарили в район Львівського аеропорту, – Садовий

49971 0
У Львові із 6:00 – повітряна тривога.
Фото з соцмереж

Фото з соцмереж

Сьогодні, 18 березня, у Львові пролунало кілька вибухів у районі аеропорту. Сигнал повітряної тривоги пролунав о 6.08 ранку. Станом на 6.45 його ще не скасували, тому потрібно заховатись в укритті. Деталі про те, що відбулось у місті, оприюднимо згодом. 

Читайте також: За планом Кремля Львів уже мали захопити, – Арестович 

Радник очільника МВС Вадим Денисенко повідомив, що у Львові близько 6:30 пролунали вибухи, видно загоряння на околиці міста. Інформації про руйнування і травмованих наразі немає. Львівська обласна військова адміністрація офіційну інформацію оприлюднить о 10.00. 

Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив те, що унаслідок вибухів поблизу аеропорту у Львові на Львівському комунальному автотранспортному підприємстві вибило вікна.

«Рашистські ракети вдарили по території в районі Львівського аеропорту. Поки в режимі реального часу не можу називати адресу, але це точно не аеропорт. У будівлях нашого АТП-1 пошкоджені вікна. Ситуація на місці уточнюється і буде опублікована згодом. Будьте обережними, виконуйте вказівки при повітряній тривозі і не поширюйте фото з місця обстрілів», – написав міський голова.

Читайте також: 15 фото війни в Україні, які облетіли весь світ

Згодом міський голова додав, що окупанти поцілили по авіаремонтному заводу і знищили будівлі.

«Кілька ракет вдарили по авіаремонтному заводу. Від ударів його будівлі знищено. Активну роботу заводу було завчасно зупинено, тому наразі людських жертв немає. На місці працюють рятувальники та відповідні комунальні служби», – додав він.

Згодом командування «Захід» Повітряних Сил ЗС України повідомили, що окупанти шістьма ракетами били  по території в районі Львівського аеропорту, утім, дві ракети українські військові збили.

«За попередніми даними було випущено 6 крилатих ракет, ймовірно, Х-555, з акваторії  Чорного моря. Дві ракети засобами зенітних ракетних військ повітряного командування «Захід» знищені», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Що можна публікувати під час війни, а що – ні? Питання дня

Нагадаємо,13 березня, о 3.30 годині у Львові і фактично по всій Україні оголосили про повітряну тривогу і закликали сховатися в укриттях. Тривога у Львові тривала три години. Під ранок в області було чутно вибухи. За повідомленням Львівської обласної військової адміністрації та голови ЛОВА Максима Козицького, окупанти здійснили авіаудар по Міжнародному центру миротворчості та безпеки. За попередніми даними, там загинуло 35 військових.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!