У Львові демонтували майже два десятки кондиціонерів з пам’яток архітектури

1995 0
16 з них власники прибрали добровільно, ще 3 – зняли комунальники.
Фото: Наталія Алєксєєва

Фото: Наталія Алєксєєва

З історичних фасадів у центрі Львова демонтували майже два десятки незаконно встановлених кондиціонерів. 16 з них власники прибрали добровільно, ще 3 – зняли комунальники. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила керуюча справами львівського виконкому Наталія Алєксєєва.

Читайте також: Забуте і нове. Як може змінитись обличчя Львова за кілька років. Візуалізація

«Особисто мене тішить, що власники добровільно демонтували 16 кондиціонерів у Галицькому районі – це хороший показник і хороший знак. Адже люди усвідомили ціну історичних будинків. Втім, примусово за розпорядженнями районних адміністрацій ще три пристрої охолодження зняли комунальники», – зазначила Наталія Алєксєєва.

За її словами, незаконний пристрій для кондиціонування помітили на вул. Дж. Дудаєва. Управління охорони історичного середовища видало припис про демонтаж. Згідно із законом України «Про охорону культурної спадщини» власники мають зняти кондиціонери, адже будинок має охоронний номер і є спільною історичною спадщиною. Також незаконно кондиціонер встановили на одному з будинків на вул. Грушевського.

Читайте також: У історичному центрі Львова демонтували засклений балкон

«Кондиціонери за жодних умов не можуть бути на фасадах історичних будівель. В таких місцях власники повинні знайти інший спосіб охолодження. Або ж встановити техпристрої по-іншому – тобто на балконі, в технічних приміщеннях тощо і без пошкодження фасаду», – уточнила Наталія Алєксєєва.

Нагадаємо, у Львові на вулиці Котляревського, 3 демонтували засклену конструкцію балкону, яка була на фасаді будівлі в історичному центрі міста. А на вул. Вернадського, 22 демонтували МАФ, який підприємець встановив посеред облаштованого громадського простору.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!