У Львові депутати розглянули питання щодо облаштування підземного паркінгу на площі Міцкевича

1190 0
Під час будівництва на вулиці перекриється рух, і шляхів вирішення цього наразі немає.

Під час засідання сесії ЛМР 16 травня депутати Львівської міської ради схвалили розробку проєкту землеустрою для відведення землі під підземний паркінг на площі Міцкевича.

Поруч з новозбудованим готелем на площі Міцкевича хочуть облаштувати однорівневий підземний паркінг під пам’ятником Адаму Міцкевичу. Площу Міцкевича зроблять пішохідною, та змінять організацію дорожнього руху.

Натомість голова транспортної комісії Ігор Зінкевич зазначив, після розрахунку транспортного моделювання пропускна здатність вулиці різко погіршиться. Під час будівництва на вулиці перекриється рух, і шляхів вирішення цього наразі немає.

«Мають бути збудовані підземні паркінги там. Це є можливо і практично. Звичайно, що все будівництво має вестись з новітніми технологіями, щоб не створювати проблем з транспортним рухом. Підземний паркінг на 40 машин було зобов’язанням забудовником. Кожне паркомісце є важливим», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також: Підземний паркінг, або Остання крапля терпіння для ЮНЕСКО

Нагадаємо, що минулого року депутати погодили детальний план території поблизу площі Міцкевича, де хочуть збудувати підземний паркінг на 40 місць, 10 з яких віддадуть для користування місту. План охоплює територію 1,66 га і передбачає, що частина площі, де зараз розташовані автостоянка та смітники, стане пішохідною та примикатиме до готелю на Міцкевича, 9, який будує ТзОВ «Центр розвитку нерухомості». 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!