До кінця літа у Львові запрацює перша станція компостування

3612 0
Вона працюватиме на вулиці Пластовій.
Фото: business-idea.com.ua

Фото: business-idea.com.ua

Перша міська станція компостування органічних відходів запрацює у Львові до кінця серпня. Про це повідомляє пресслужба ЛМР з посиланням на директора ЛКП «Зелене місто» Вадима Ноздрю.

Станція компостування працюватиме на вулиці Пластовій і зможе забезпечити переробку 30 000 тонн органічних відходів на рік. Найближчим часом у місті встановлять спеціальні контейнери для збору «мокрих» відходів: у них збиратимуть харчові та зелені відходи. Із цього робитимуть корисний компост, який можна буде використовувати як добриво. За словами Вадима Ноздрі, такі станції переробки органіки – екологічні та успішно працюють в інших європейських містах.

Читайте також: У Львові облаштують майданчик для харчових відходів

ТзОВ «АВЕ Львів» уже визначило додатково встановити 226 контейнерів для збору органічних відходів на 226 контейнерних майданчиках, ТзОВ «ДВ Вейст-Груп» — 72 контейнери на 72 майданчиках, ЛКП «ТФ «Львівспецкомунтранс» — 40 контейнерів на 40 майданчиках. Натомість ТзОВ «Грінера Україна» в Галицькому районі не встановлюватиме додаткових контейнерів для органічних відходів, оскільки це вже зробили раніше. Решта перевізників ще визначаються з кількістю та місцем розміщення.

Додамо, що всі контейнери матимуть кришки та будуть герметичними. Вони не вплинуть на тариф на вивезення сміття для мешканців Львова, адже об’єм відходів залишиться незмінним.

Читайте також: Хто має вивозити сміття з вашого району. Куди скаржитися

Нагадаємо, наприкінці грудня 2018 року директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря розповів про створення на території ЛКП «Львівводоканал» пілотного майданчика для роздільного збору харчових і садових відходів. «Зелене місто» мало розробити зміни до Комплексної стратегії озеленення, які б регулювали використання компосту, а ЛКП – придбати спецобладнання для компостування відходів та створити компостувальний майданчик.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!