У Львові облаштують майданчик для харчових відходів

2815 0
До грудня мають обрати місце для майданчика.
Фото: business-idea.com.ua

Фото: business-idea.com.ua

У Львові створять пілотний майданчик для роздільного збору харчових та садових відходів. Відповідне рішення прийняли під час засідання виконавчого комітету ЛМР сьогодні, 9 листопада.

Читайте також: Коли у Львові з’являться підземні контейнери для сміття. Візуалізація

До 1 грудня ТФ «Львівспецкомунтранс» має обрати територію ЛКП, ЖБК або ОСББ, на якій облаштують майданчик для збору харчового та садового сміття для населення. 

Крім цього, до березня ТФ «Львівспецкомунтранс» має встановити та забезпечувати стабільне вивезення контейнерів для роздільного сортування відходів, які згодом планують компостувати, а отриманий компост використовувати для озеленення міста. Такі ж контейнери мають встановити на майданчиках для збору великогабаритних і дрібних контейнерів.

Читайте також: У Львові погодили обмеження використання поліетилену в торгових мережах

У свою чергу, ЛКП «Зелене місто» має розробити зміни до Комплексно стратегії озеленення, які б регулювали використання цього компосту. Крім цього, ЛКП має придбати спецобладнання для компостування відходів та створити компостувальний майданчик.

До 1 червня спеціальне мобільне обладнання для компостування має з’явитися на території ТФ «Львівспецкомунтранс», а управління освіти має впровадити систему роздільного збору та вивезення сміття із закладів освіти. Для населення двічі на місяць пропонують проводити роз’яснювальну роботу про сортування.

Читайте також: Хто має вивозити сміття з вашого району. Куди скаржитися

Нагадаємо, у Львові на вулиці Льва та Жовківській встановлять контейнери для збору будівельного сміття. Раніше виконавчий комітет погодив збір та переробку сміття з підприємств.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!