У Львові до кінця жовтня планують відремонтувати підземний перехід на площі Митній

3249 0
Загалом перехід мають почистити, відмити стіни, відремонтувати сходи, провести антивандальне освітлення.
фото: твоє місто

фото: твоє місто

У Львові орієнтовно до кінця жовтня триватиме поточний ремонт підземного переходу, що веде з вул. Винниченка до площі Митної. Приблизна вартість робіт становить 700-800 тисяч гривень. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила заступниця голови Личаківської районної адміністрації Оксана Пригода.

«У нас були звернення мешканців стосовно цього переходу. Ми періодично змінювали там лампочки, які нам постійно викручували та навіть виривали з електрикою. Насправді, перехід потребує кращого вигляду, враховуючи навіть те, що в цей час туди можна спуститися під час тривоги. Так, вирішили зробити поточний ремонт – це лише відмивання стін, хочемо привести їй до попереднього стану, а також антивандальне електроосвітлення», – каже вона.

Читайте також: Площу Митну у Львові визнали найкращим зреалізованим громадським простором в Україні

Загалом перехід мають почистити, відремонтувати сходи. Під час воєнного стану інших робіт на місці проводити не будуть, хоча раніше повідомляли, що там може з’явитися мистецький простір. 

«Розуміємо, що сходами ходити було неможливо, їх вже відремонтували. Треба ще продумати той момент, щоби під час злив води не затікали з дороги в перехід... Справді, планували, що це буде більший проєкт, але на час воєнного стану буде лише поточний ремонт. Завершити хочемо максимум до кінця жовтня», – додає вона.

Нагадаємо, що минулого року у переході на площі Митній демонтували всі торгові павільйоні. Рішення про це погодив виконком ЛМР. Після цього підприємців виселелили звідти, а натомість міський голова Львова запропонував облаштувати у переході мистецький простір, галерею для молодих художників.Tvoemisto.tv напередодні закриття поспілкувалося з підприємцями. Детальніше про те, що відбувалося в переході на площі Митній та які місто має плани на нього, читайте за посиланням.

Ольга Коваль 

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!