У Львові дискутують про те, які дерева висадити в Бернардинському дворику

1043 0
Висадити нові дерева планують до кінця квітня, але ще не обрали вид.
ФОТО УМОВНЕ/РОМАН БАЛУК

ФОТО УМОВНЕ/РОМАН БАЛУК

У Львові у лютому у Бернардинському дворику зрізали два аварійні каштани. На їх місці планували висадити груші, проте історичне середовище проти. Наразі у місті дискутують щодо того, які дерева там посадити. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця управління екології ЛМР Галина Микітчак.

«Спочатку ми хотіли посадити там груші, але в історичному середовищі проти. Кажуть, що їх багато вже є в місті. Також ми пропонували багряники японські, проте і вони не підійшли, бо, мовляв, у Бернардинському дворику треба щось традиційне. Зокрема, історичне середовище хоче, щоб було видно криницю. Зараз ми думаємо посадити дві липи з внутрішньої сторони будинку і дві кущові магнолії зі сторони доріжки, щоб не затуляти краєвид», – прокоментувала Галина Микітчак.

За її словами, посадити такі ж каштани, як там росли, не можна – їх з’їсть міль ще молодими. Зокрема, їх не багато на ринку. Рожевоквітні каштани теж не підійдуть, бо вони широкі, погано переносять обрізку та закриють криницю.

Читайте також: У Львові аварійні дерева передадуть скульпторам для виготовлення мистецьких творів

Галина Микітчак підкреслила, що наразі зупинилися на липах та магноліях, проте це ще не остаточне рішення, адже воно не погоджене з історичним середовищем.

Додамо, що цю локацію для висадки дерев подали на акцію «Подаруй місту дерево» і її отримала громадська організація «ДоброДій». Висадити нові дерева планують до кінця квітня.

Нагадаємо, в межах акції «Подаруй місту дерево» 143 мешканці зголосились висадити дерево. Загалом у місті додасться близько 200 нових дерев.

Яка ситуація із озелененням та зрізанням аварійних дерев, забрудненням повітря та якістю водойм; які європейські стандарти хочуть впровадити у Львові та на якому етапі створення наглядових рад при парках. Ці та інші питання ;Tvoemisto.tv обговорило з Галиною Микітчак у матеріалі.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!