У Львові хочуть обмежити використання поліетиленових пакетів

3037 0
Завтра відповідне рішення розгляне виконавчий комітет ЛМР.
Фото: volyn.ua

Фото: volyn.ua

Завтра, 9 листопада, виконавчий комітет Львівської міськради розгляне пропозицію обмеження комерційного використання одноразових поліетиленових пакетів у торгових мережах Львова. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Рішення, якщо його ухвалять, матиме рекомендаційний характер для закладів торгівлі. Магазини тоді мали би пропонувати клієнтам альтернативну упаковку – паперові пакети, багаторазові торбинки тощо. Також у проекті рішення згадується про Програму лояльності для заохочення покупців до використання багаторазової тари.

Читайте також: Чим можна замінити одноразові пакети. 4 альтернативи

Аби втілити рішення у життя, департамент гуманітарної політики організовуватиме інформаційно-просвітницьку роботу у школах та дошкільних закладах, а департамент економічного розвитку розглядатиме можливість стимулювання суб’єктів господарювання. Критеріями для цього будуть створення пунктів прийому поліетиленових пакетів та обмеження їх комерційного використання.

«Сьогодні ми проведемо зустріч з керівниками найбільших торгових мереж, щоб поінформувати їх про таке рішення та обговорити його», – каже директор департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич.

Рішення покликане зберегти безпечне навколишнє середовище. Заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко зазначає, що завдяки ініціативі Zero Waste Львів сьогодні має різні практики багаторазової тари, тому в міськраді сподіваються, що рішення про відмову від одноразових поліетиленових пакетів громада сприйме позитивно.

Нагадаємо, у Славській ОТГ, що на Львівщині, вже відмовились від пластикових пакетів і поступово переходять на альтернативне упакування.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!