У Славську на Львівщині заборонили використання поліетилену

5821 1
Поліетиленові пакети планують замінити на паперові пакети та тканинні торбинки багаторазового використання.
Фото: volyn.ua

Фото: volyn.ua

У Славську заборонили використовувати поліетилен. Таке рішення депутати Славської селищної ОТГ прийняли на черговому засіданні сесії 24 жовтня, інформує Львівський центр розвитку місцевого самоврядування.

Читайте також: Гірськолижний курорт у Славську почнуть будувати наступного року

Поліетиленові пакети планують замінити на паперові пакети та тканинні торбинки багаторазового використання. 

«Франція, Італія та окремі штати США вже зрозуміли всі наслідки таких дій і відмовилися від використання поліетилену. У багатьох країнах вже проводять заходи, що мають на меті зменшити використання поліетилену. Славська ОТГ не може залишатись осторонь цієї болючої проблеми»— зазначив голова громади Володимир Бега.

Відмову від поліетилену будуть запроваджувати поступово, пропонуючи покупцям альтернативні варіанти: біологічні полімерні, паперові пакети чи тканинні багаторазові торби.

Читайте також: Курортний роман. Чи стане Славське новим Буковелем

У ОТГ планують провести інформаційну кампанію серед населення, у школах, а для господарств запропонують програму матеріального заохочення.

 


Читайте також:
6 Листопада, 2018 16:44
... водогону нема,
каналiзацii нема - в потiчок i в рiчку,
смiття в потiчок i в рiчку,
машину помити - в рiчку,
сiно сгребли, що не сгребли - спалили на...
кульочки винуватi!
бидло тупориле!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!