У Львові хочуть підвищити вартість паркування

1494 0
Нововведення мають ще затвердити депутати міської ради на одній з наступних сесій.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

ЛКП «Львівавтодор» хоче підвищити вартість паркування на комунальних парковках міста, повідомляє Zaxid.net.

Планується, що на закритих паркінгах в центральній частині міста година стоянки коштуватиме 10 грн., на відкритих – 8 грн., на парковках за межами центру – 5 грн. Таке звернення «Львівавтодору» у вівторок, 19 грудня, підтримала депутатська інженерна комісія Львівської міськради. Його ще мають затвердити депутати міської ради на одній із наступних сесій. Це відбудеться вже в наступному році.

Читайте також: Чемність заради життя. Як допомогти львів'янам цивілізовано поводитись на дорогах

За словами директора ЛКП «Львівавтодор» Олега Берези, потреба в підвищенні вартості паркування зумовлена інфляцією та зростанням мінімальної зарплатні. Згідно з поданими «Львівавтодором» розрахунками, вартість паркування у першій паркувальній зоні має зрости з 8 до 10 грн/год. на закритих паркінгах на вул. Валовій та поблизу «Вернісажу», та з 6 до 8 грн/год. – на відкритих парковках. У другій паркувальній зоні паркування має подорожчати більше, ніж вдвічі – з 2 до 5 грн/год.

Коли саме планують впровадити нові тарифи на паркування, наразі невідомо, оскільки зараз депутати лише надали згоду на розробку відповідного проекту ухвали.

Нагадаємо, що 7 грудня депутати міської ради затвердили перелік вулиць, з яких будуть посилено евакуйовувати запарковані авто.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!