У Львові хочуть реконструювати готель «Турист». Візуалізація

6907 0
Будівля готелю розташована у межах історичного ареалу міста.
Фото: ПрАТ Львівтурист

Фото: ПрАТ Львівтурист

Виконавчий комітет Львова двічі переносив питання про затвердження містобудівних умов та обмежень на реконструкцію готелю «Турист» на вул. Євгена Коновальця, 103. Це, зокрема, пов'язано із рішенням суду про арешт майна Профспілок, яке є власником цього готелю.

За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, ПрАТ «Львівтурист» звернулося до міськради, щоби їм дозволили засклити лоджії, тому що наявний номерний фонд не відповідає сучасним стандартам.

«Готель був збудований у радянський час із мінімальними розрахунками площ. Проводиться реконструкція та заміна вікон і фактично є потреба отримати містобудівні умови та обмеження, оскільки змінюється й площа житлового фонду номерів», – пояснив головний архітектор.

Він запевнив, що готель не планує додаткової прибудови чи додаткового нарощення об'єму самої будівлі. Хочуть лише використати повздовжні тераси балконів, зробити скляні напівматові поруччя.

Водночас депутат ЛМР та голова постійної комісії архітектури, містобудування та розвитку територій Олексій Різник під час засідання виконкому 19 лютого заявив, що профільна комісія рекомендує відмовити ПрАТ у наданні містобудівних умов та обмежень, у зв’язку з численними заявами скаржників, які надійшли на засідання комісії.

Утім міський голова Андрій Садовий каже, що не баче причин для того, аби не погоджувати реконструкцію.

«До майна профспілок питань є дуже багато, але коли проїжджаєш по тій вулиці і дивишся, в якому стані перебуває будівля, то питань виникає ще більше. Я чув інформацію, що цю будівлю купують та перепродають вже разів 15. Ми відкладаємо це питання, але його потрібно фіналізувати», – пояснив міський голова Андрій Садовий.

Зазначимо, що да ними платформи Youcontrol, засновниками ПрАТ «Львівтурист» є київське Приватне акціонерне товариство УКРПРОФТУР, яке належить Федерації профспілок України, та Об'єднання профспілок Львівщини. Н

На початку лютого цього року Печерський районний суд заарештував низку об'єктів нерухомості, які знаходились у користуванні Федерації професійних спілок України через підозру у їх незаконному відчуженні у Фонду держмайна. Водночас, за словами директорки юридичного департаменту ЛМР Гелени Пайонкевич, на цю будівлю готелю не накладено арешт і для розгляду цього питання немає юридичних заборон.

Додамо, що дев'ятиповерховий готель «Турист» збудований 1968 року за проєктом архітекторів І. Ланька та К. Лещинської. У готелі можна розмістити до 80 осіб в одно та двомісних номерах.

Христина Гоголь

Візуалізація ПрАТ «Львівтурист» 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!