У Львові хочуть створити першу шкільну обсерваторію. Як долучитися

1225 1
Для реалізації проекту необхідно майже 171,9 тисяч гривень.
Ілюстративне фото: Zik

Ілюстративне фото: Zik

У центрі міста, на базі школи східних мов та бойових мистецтв «Будокан», планують відкрити першу шкільну обсерваторію AstroLviv. Цей проект став переможцем освітнього хакатону від краундфандингової компанії GoFundEd із управліннями освіти та ІТ Львівської міськради, пише Zaxid.net.

Читайте також: Право на небо: Як під Львовом працює обсерваторія. Фоторепортаж

Перший внесок, який вдалось зібрати, становить 20 тисяч гривень. Загалом для реалізації проекту необхідно майже 171,9 тисяч гривень. У вартість входить телескоп Celestron, линза Барлоу, камера ZWO та комісія платіжної системи.

Обсерваторію планують облаштувати на горищі школи. Вона буде відкритою не лише для учнів школи «Будокан», а й для школярів з інших навчальних закладів. Отримані дані з телескопа друкуватимуть на 3D-принтері.

Читайте також: Маленька освітня революція. Як починаються зміни у трьох львівських школах

Підтримати проект шкільної обсерваторії можна за посиланням на платформі GoFundEd. Збір коштів триватиме до середини жовтня цього року.

24 Липня, 2018 12:36
Yurkoburko І що буде видно в цей телескоп? Світлове забруднення в центрі міста не дозволить нічого розгледіти крім місяця.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!