У Львові хочуть створити притулок для хижих тварин

2669 0
Тут також можна буде розміщувати тварин, конфіскованих митницею.
фото: myplanet.com.ua

фото: myplanet.com.ua

У Львові є два місця, де утримують диких тварин – це натуралістичний центр на вул. Кубанській і Домівка врятованих тварин у парку Знесіння.

Керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова розповіла Tvoemisto.tv, що у Львові є потреба у створенні окремого притулку для диких тварин – лисиць, вовків тощо.

Читайте також: Що робити, якщо в горах зустріли ведмедя

Вона зазначає, що і еколого-натуралістичний центр і Домівка добре піклуються про тварин, але багато з них не можуть жити на одній території, а місця там бракує.

«Тварини стресують від того, що поряд перебувають різні види, які в природі є хижаками і жертвами. Тому хижаків треба відділити. Було би добре зробити великі вольєри для лисиць, щоб вони мали простір. У природу, на жаль, їх повернути неможливо, але їм треба дати шанс у максимально природних і комфортних умовах прожити решту життя. Тому хочемо зробити хороший притулок для тварин на території Львова», – каже Олександра Сладкова.

Окрім хижаків, які вже є у Львові, у притулку можуть утримувати тварин, яких часом конфісковують на митниці. Адже, пояснює Олександра Сладкова, за законодавством, конфісковану тварину не можна передати ані в зоопарк, ані в якийсь реабілітаційний центр поза межами юрисдикції міста, де її вилучили.

«Колись був випадок, хтось перевозив мавпу і крокодилів. Їм потрібне харчування, ветеринар, умови. На Кубанській і на Знесінні не вистачає потужностей. Тому нам дуже потрібен такий притулок», – говорить Олександра Сладкова.

Нагадаємо, на Знесінні, де зараз є Домівка врятованих тварин, хочуть створити реабілітаційний центр для тварин, що постраждали від людей.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!