У Львові планують ремонт шкіл і створення центрів військово-патріотичного виховання

1216 0
Центри виховання діятимуть на базі п’яти пілотних освітніх закладів Львова.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Комісія освіти і науки Львівської міської ради погодила виділення додаткових коштів на ремонтні роботи в освітніх об’єктах Львова. Про це йдеться на інформаційному порталі депутатів. 

Комісія розглянула низку бюджетних звернень від управління освіти, які стосуються виділення додаткових коштів на освітні об’єкти. Ці гроші планують скерувати на ремонтні роботи у навчальних закладах Львова, частину з яких хочуть завершити до кінця року.

«Мова йде про ремонти приміщень, фасадів, стадіонів, зокрема багатостраждальний довгобуд у ліцеї №2 та школі №36, спортивних залів, систем опалення тощо. Одразу зауважу, що попри війну, Львів має перевиконання бюджету. Через це освіта має додаткові кошти в розмірі майже 100 млн грн, тому можемо скерувати їх на частину робіт», – зазначила депутатка Вікторія Христенко.

Також комісія погодила створення центрів військово-патріотичного виховання на базі п’яти пілотних освітніх закладів Львова – №36, №13, №42, №92 та №15.

Крім того, комісія погодила зміни до ухвали про встановлення пільгової вартості проїзду учнів шкільного віку.

«Учні зможуть їздити безкоштовно у громадському транспорті Львова лише за наявності транспортної картки «Леокарт». Проте разом з колегами-депутатами наголосили, що такі зміни можуть бути реалізовані ЛИШЕ після повноцінного впровадження системи електронного квитка, як це передбачено Законом України. А це орієнтовно кінець серпня», – уточнила депутатка.

Дивіться також:

  • Tvoemisto.tv записало інтерв'ю з міським головою Андрієм Садовим про те, чи став Львів містом-мільйонником; коли нарешті повноцінно запровадять електронний квиток; як покращити якість повітря в місті. Також ми спитали у міського голови, скільки шкіл збудували у Львові за його каденції, на що він відповів: «Ми відремонтували всі школи Львова, які були в жахливому стані. Почали з класів, із вбиралень. Я вважаю, що в першу чергу треба дбати про те, що маєш». Повне інтерв'ю читайте тут

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!