У Львові хочуть звести 10-поверхівку зі скейт-парком

2523 0
Другий рівень підземного паркінгу забудовник зобов’язується віддати для потреб міста як укриття.
Візуалізація: SHEREMETA Architect Group

Візуалізація: SHEREMETA Architect Group

Майже на виїзді зі Львова, на вул. Трускавецькій, 11-А, планують звести 10-поверховий житлово-громадський комплекс з дворівневим підземним паркінгом та вбудованими торговими, офісними приміщеннями. Відповідний містобудівний розрахунок розглянули на архітектурно-містобудівній раді 1 березня, передає Tvoemisto.tv.

Згідно з зонінгом території ділянка розташована в зоні Г-2. Вона на перетині вулиць Кульпарківської і Трускавецької, наразі там існуюча автостоянка.

Вигляд ділянки

Там планують звести 10-поверховий житловий комплекс з дворівневим підземним паркінгом, комерційними та офісними приміщеннями на нижніх поверхах. Проєкт також включає створення скейт-парку для мешканців району.

Другий рівень підземного паркінгу забудовник зобов’язується віддати для потреб міста як укриття, здатне вмістити 500-800 людей на площі 420 квадратних метрів. Воно матиме окремий вхід і вихід для мешканців району з вулиці. Загалом перший і другий рівні паркінгу мають по 97 машиномісць. 

Розробник проєкту зазначив, що, крім цього, забудовник передасть міській раді понад 500 квадратних метрів другого поверху нової будівлі для потреб закладу «Княжий», що нині розташований у будівлі дитячого садка поблизу. Тоді дитячий садок зможе функціонувати належним чином.

Читайте також: Одну з найдовших вулиць у Львові розбудують. Як вона зміниться

Зазначимо, замовником будівництва є ТзОВ «АМЕТРИН». За даними YouControl, власниками є львів'яни Володимир Артемович та Ігор Артемович. Володимир також є власником ПАТ «Холдингова компанія «Еко-Дім».

Нагадаємо, що південна околиця Львова активно розвивається – стрімко розбудовують вулицю Стрийську і суміжні. Зокрема, є плани створити мікрорайон на вул. Стрийській, Сокільницькій, Трускавецькій. Крім того, збудувати нові ЖК і тенісні корти, звести новий житловий квартал біля «Арени Львів». Водночас на перехресті вулиць Стрийської – Наукової триває масштабне будівництво офісу, готелю, закладів громадського харчування.

Наталія Вареник
Візуалізація: SHEREMETA Architect Group

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!