У Львові лікар залишився без покарання за їзду з трьома проміле алкоголю

1096 0
На постанову ще може бути подана апеляція.
Умовне фото

Умовне фото

Шевченківський районний суд Львова закрив справу про нетверезу їзду львівського лікаря, якого патрульні зупинили із майже трьома проміле алкоголю. Справу розглядали більше року і закінчився термін притягнення до відповідальності.

В постанові суду йдеться, що лікар Євген Тімченко 1 лютого 2022 року керував автівкою Nissan Rogue на вул. Хвильового у Львові. У нього були ознаки алкогольного сп’яніння. В результаті він пройшов перевірку і драгер показав результат 2,95 проміле алкоголю, пише zaxid.net.

На нього склали протокол про їзду у нетверезому стані. У матеріалах справи вказано, що Євген Тімченко є лікарем та учасником бойових дій. Відомо, що він також працював у львівському медичному університеті ім. Данила Галицького. За час розгляду справи він 5 разів не прибував на судові засідання. У жовтні 2022 року чоловік прибув на судове засідання та заявив, що «він, як лікар, розуміє ознаки сп’яніння людини, 2,95 проміле в організмі межує зі смертельними наслідками, людина може бути в комі». У суді він заявив, що не перебував «у такому стані».

Читайте також: Військовослужбовця судитимуть за ДТП на Львівщині, де загинуло 5 людей 

Євген Тімченко також заявив, що з березня 2022 року добровільно призвався до війська та на час розгляду протоколу служить в ЗСУ, а саме у Краматорську в госпіталі працює лікарем (виконує обов’язки лікаря анестезіолога, терапевта та надає інші послуги бійцям). Чоловік заявив, що забрав своє авто і користується ним в службових цілях в зоні проведення бойових дій. Суд надіслав запит у Шевченківський районний ТЦК та СП Львова, який наприкінці березня 2023 року повідомив, що обвинувачений на військову службу під час мобілізації не призивався.

У червні 2023 року суд вирішив розглянути матеріали справи за відсутності обвинуваченого. У постанові вказано, що, згідно ч.6 ст.38 КУпАП адміністративне стягнення за вчинення правопорушень, передбачених ст.130 КУпАП, може бути накладено протягом одного року з дня його вчинення. Оскільки термін притягнення до відповідальності уже минув, то суддя Петро Невойт закрив справу про нетверезу їзду Євгена Тімченка. На постанову ще може бути подана апеляція.

Нагадаємо, Залізничний районний суд Львова визнав винним викладача «Львівської політехніки» Чеслава Львовського у скоєнні ДТП з смертельними наслідками. Йому спершу призначили покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, але звільнили від покарання з річним іспитовим терміном. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!