Військовослужбовця судитимуть за ДТП на Львівщині, де загинуло 5 людей

959 0
У вересні 2022 року в ДТП загинуло п’ятеро людей, зокрема дитина.
Смертельна ДТП у вересні 2022 року, де військовий за кермом БТР в’їхав у легковий автомобіль / Фото патрульної поліції

Смертельна ДТП у вересні 2022 року, де військовий за кермом БТР в’їхав у легковий автомобіль / Фото патрульної поліції

Правоохоронці завершили розслідування щодо військовослужбовця Державної прикордонної служби, який скоїв смертельне ДТП у Бродах під час руху військової колони. Про це повідомила пресслужба ДБР. 

Слідчі встановили, що у вересні 2022 року під час руху Львівською областю військовий проігнорував червоне світло світлофора та наїхав на легковий автомобіль. 

У результаті ДТП загинуло п’ять осіб, зокрема одна дитина. Тяжкі тілесні ушкодження отримала ще одна неповнолітня дівчина, а інша – середньої тяжкості. Ще один пасажир також отримав ушкодження середньої тяжкості.

Як йдеться в повідомленні, до суду направили обвинувальний акт. Військовослужбовця обвинувачують у порушенні правил водіння або експлуатації бойової, спеціальної чи транспортної машини, що спричинило потерпілому тілесні ушкодження або загибель потерпілого (ч. 2 ст. 415 КК України). Санкція статті передбачає покарання – до 10 років позбавлення волі. 

Також слідчі встановили, що неналежний рух військової техніки організував начальник служби Західного регіонального управління Державної прикордонної служби. Він не забезпечив координацію дій патрульної поліції за маршрутом руху техніки з колоною, а також не проконтролював дії водіїв самої колони під час здійснення такого маршу. 

Посадовця підозрюють у недбалому ставленні до військової службової, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 425 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років. 

Нагадаємо, біля населеного пункту Броди на автодорозі Київ – Чоп трапилася смертельна ДТП. Як спершу повідомили у пресслужбі патрульної поліції Львівської області, станом на 22:30 було відомо про трьох загиблих жінок та дитину. До медичного закладу шпиталізували ще двох жінок і двох дітей.

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!