У Львові лікарі відновили слух трьом дітям

701 0
Кохлеарні імпланти, які встановили дітям, подарувала американська компанія.
Фото: ОХМАТДИТ

Фото: ОХМАТДИТ

Всесвітньовідомі отохірурги разом із керівником Клініки хірургії голови та шиї львівського «Охматдиту» Федором Юрочко відновили слух трьом дітям. На фоні цього в лікарні розпочалась Програма слухових імплантів.

Джерело: Львівський «Охматдит» 

Для допомоги у проведенні кохлеарних імплантацій до лікарні приїхали відомі ЛОРи із Польщі та Бельгії. Разом із командою оториноларингологів лікарні виконали три операції кохлеарної імплантації. Дітки, яким зробили імплантацію, родом зі Львова, Львівської області та Закарпаття. Операції провели безкоштовно.

«Ми сьогодні засвідчуємо останній етап створення центру слухопротезування у західному регіоні, у нашій клініці. На жаль, для воюючої держави кохлеарні імпланти дуже дороге «задоволення», але ми надіємося, що будемо включені у державну програму», – сказав директор Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» Дмитро Квіт. 

Читайте також: Львівські лікарі виходили немовля з небезпечним захворюванням шлунково-кишкового тракту 

Зазначимо, що кохлеарний імплант – це електронний медичний пристрій, створений для людей з важким ступенем втрати слуху або повною перцептивною глухотою. Його функція полягає в перетворенні звуків на електричні подразники, що подразнюють слуховий нерв. Таким чином, звуковий сигнал оминає завитку, а кохлеарний імплант слугує як заміна не функціонуючої завитки

Нагадаємо, що комунальне некомерційне підприємство «Львівське територіальне медичне об’єднання «Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» оприлюднило тендер на 31 856 890,80 на капітальний ремонт та реставрацію КНП «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова» за адресою Миколайчука, 9. Детальніше за посиланням.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!