Львівські лікарі виходили немовля з небезпечним захворюванням шлунково-кишкового тракту

550 0
Після госпіталізації на 12 день життя дівчинці діагностували некротизуючий ентероколіт.
Фото: ОХМАТДИТ

Фото: ОХМАТДИТ

У Львівській клінічній дитячій лікарні «Охматдит» медики виходили дівчинку, яка народилась на 28 тижні вагітності. На 12 день життя маленьку Ельвіру госпіталізували у клініку, де їй встановили діагноз «некротизуючий ентероколіт». 

У лікарні пояснюють, що це захворювання, яке виникає внаслідок тяжкого ураження незрілого кишечника, яке спричинюється поєднаною дією кількох потенційно шкідливих чинників. НЕК є найбільш поширеним захворюванням шлунково-кишкового тракту. Через кілька годин після появи перших клінічних симптомів захворювання може швидко прогресувати з розвитком некрозу кишечника, шоку і смерті.

Читайте також: Львівські лікарні прооперували 7-річну дівчинку з ускладненням після запалення вуха

«НЕК вважають найбільш поширеним тяжким ураженням шлунково-кишкового тракту у передчасно народжених немовлят. Незважаючи на численні дослідження причини – НЕК залишається невідомими. Є кілька стадій цього діагнозу. Цю дитинку нам вдалося пролікувати консервативно, без оперативного втручання», – розповіла завідувачка відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених Галина Заремба.

Зараз дівчинка добре почувається, розвивається та відмінно набирає вагу. Медики тримають звʼязок із мамою немовляти. Дівчинка зараз під наглядом у офтальмолога та періодично відвідує катамнестичний кабінет.

Нагадаємо, що 18 травня У львівському «Охматдиті» лапароскопічно прооперували новонароджену дівчинку із Закарпаття, у якої була величезна кіста черевної порожнини. Ознайомитися детальніше можете за посиланням

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!