У Львові Меморіал Героїв Небесної Сотні прикрасили великодніми писанками

645 0
Писанки розписані у різних техніках, виготовлені з різних матеріалів.
Фото: лор

Фото: лор

У понеділок, 29 квітня, Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні у Львові прикрасили писанками. 107 писанок прикріпили стрічками під портретами заглибних учасників Революції Гідності. Про це повідомила пресслужба ЛОР.

Пам'ятну акцію напередодні Великодніх свят організував Музей Гідності у Львові спільно з родинами Героїв Небесної Сотні. 

«Вже 10 років, як на Великодні свята з нами немає Героїв Небесної Сотні. Кожного року стає все важче і важче. Час не лікує, а загострює рубці в наших серцях і в душах. Хочемо, щоб цей простір був живим, важливо сюди приходити й пам’ятати про героїв. Писанка – це не тільки символ пам'яті про наших героїв, а й символ перемоги, добра і світла. Віримо, що разом з писанками прийде перемога України», – зазначила директорка Музею Гідності й донька загиблого героя Андрія Дигдаловича Андріана Дигдалович.

Читайте також: Де у Львові проведуть майстер-класи до Великодня

Писанки розписані у різних техніках, виготовлені з різних матеріалів. Частину символів зберегли з минулих років, частину домалювали удома і на майстер-класах. 

Нагадаємо, що у місті Жовква на Львівщині, зафіксували рекорд України: майстриня Галина Прикута разом з місцевими дітьми створила найбільшу мозаїчну писанку. Висота писанки — півтора метри, складається вона з 480 менших писанок, які вишили діти.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!