У Львові можуть поєднати 4 транс'європейські транспортні напрямки

4070 0
Залізничний хаб пропонують облаштувати у Скнилові.
Фото умовне

Фото умовне

У Львові презентували концепцію залізничного хабу, який пропонують облаштувати у Скнилові. Місто хоче поєднати чотири транс’європейські транспортні напрямки: до Констанци (Румунія), Кракова та Варшави (Польща), Братислави (Словаччина) і Будапешта (Угорщина).

Джерелопресслужба ЛМР

Для реалізації проєкту у Львові потрібно розвивати існуючі та збудувати нові залізничні вузли. Залізничний хаб у Скнилові дасть можливість збудувати ще й вантажний термінал. Крім того, проєкт передбачає запуск рейкового експресу, що з’єднає залізничний вокзал з міським аеропортом.

Читайте також: Євроколія зі Львова до Варшави може коштувати 50 мільйонів євро

«Також важливо правильно визначити роль транспортних хабів, які візьмуть на себе головне навантаження. Попередньо можу сказати, що один із таких хабів планується у Скнилові. Мова як про пасажирські, так і вантажі перевезення», – пояснив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, що цьогоріч на Львівщині планують прокласти євроколію від Рави-Руської до смт Брюховичів. У майбутньому цей маршрут повинен сполучати залізницею Львів та Варшаву для пасажирських перевезень.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!