У Львові на Личаківському кладовищі відреставрують надгробки

1095 0
На деяких об’єктах реставраційні роботи вже розпочали, завершити мають до кінця цього року.
фото: myukraine.org.ua

фото: myukraine.org.ua

На Личаківському цвинтарі відреставрують 2 гробівці та 5 надгробків. Усі роботи фінансує польський інститут «Полоніка», а виконують їх спільно українські та польські фахівці в межах українсько-польського проєкту «Спільна спадщина». Про це повідомили в пресслужбі ЛМР.

У 2023 році для реставрації обрали гробівці родини Кляйн та родини Махек, а також надгробки на могилах Константина Чилінського, Євстахія Мянчинського, Юліана Шаєра, родини Івановичів та Петра Сушкевича. На деяких об’єктах реставраційні роботи вже розпочали, завершити мають до кінця цього року.

Читайте також: Львів'янам нагадують про заборону заїзду машин на цвинтарі

Зазначимо, що у межах проєкту «Спільна спадщина» реставрують надгробки на могилах відомих людей, або ж ті, що мають мистецьку цінність. Об’єкти для реставрації щороку обирає спільна польсько-українська комісія. Проєкт діє у Львові з 2007 року. За цей час на Личаківському цвинтарі відреставрували близько 100 надгробків.

Нагадаємо, що Львів планує створити нове військове кладовище на місці колишніх військових поховань, що були відомі львів'янам як «марсове поле». Натомість давні поховання перенесуть. Tvoemisto.tv розповідає історію цього кладовища і яким може бути новий меморіальний комплекс у матеріалі.

________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!