У центрі Львова замість «юрти незламності» - нова інсталяція. Для чого її встановили

5241 0
Кожен може за мінімальний внесок 200 грн стати частиною цього творчо-символічного процесу.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У п'ятницю, 29 вересня, на місці «юрти незламності» біля Порохової вежі встановили артінсталяцію з метою зібрати кошти на обладнання, оптику та прилади для військових.

Інсталяцію встановили волонтери з Центру архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова вежа» в межах архітектурного фестивалю «Вежа».

«В інсталяції кожна деталь має свою роль. Вода з камінцями – це важкий життєвий шлях та труднощі. Коли людина їх проходить, то вона доходить до трав'яних стільців, які символізують умиротворення та спокій. Книга це знак мудрості і знання, це книга нашого війського з фронту. Також вони є на пешому поверсі в бібліотеці Центру» пояснив волонтер.

Читайте також: Казахи відкрили у Львові «юрту незламності». Фоторепортаж

Кожен може за мінімальний внесок 200 грн (або більше за бажаням) стати частиною цього творчо-символічного процесу і перетворити інсталяцію в перформанс. Миттєві фото зафіксують для охочих цей момент та друкують на згадку. Всі зібрані кошти передадуть волонтерській ініціативі «Львівський Лицар», котра з 2014 року допомагає фронту приладами, оптикою та обладнанням.

Нагадаємо, що 1 лютого 2023 року у Львові відкрили «юрту незламності». Вона одночасно могла вмістити до 50 людей.

Наталія Вареник

Ірина Давосир

Фото: Твоє місто

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!