У Львові хлопчик отримав струс мозку на санках. Медики нагадують, як цьому запобігти

1757 0
У ці дні збільшилася кількість звернень тих, хто травмується під час катання на лижах, санах.
Фото: Vgorode.ua

Фото: Vgorode.ua

У Львівську міську дитячу лікарню госпіталізували сьогодні, 18 січня, двох хлопців 10-ти та 8-ми років із травмами після катання на санках. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів заступник головного лікаря із хірургічної роботи Федір Осим.

«Нині поступило до нас двоє дітей. 10-річний хлопчик катався на санчатах десь на Личаківській, вдарився в дерево. Є садна на обличчі, вдарився головою, є струс головного мозку. Перелому кісток черепа немає. Ще один 8-річний хлопчик їхав на санчатах поблизу аеропорту. У нього в’їхали інші діти. Попередньо у нього перелом стегна. Зараз дитина у рентген-кімнаті», – розповів Федір Осим.

Лікар також додає, що у ці дні збільшилася кількість звернень тих, хто травмується під час катання на лижах, санах. Учора до лікарні привезли двох хлопців 7-ми та 9-ти років, вони також травмувались під час катання на санах. У них діагностували струс мозку. Стан їхній задовільний, їх сьогодні виписали додому.   

Медики нагадують, що іноді травми можуть бути настільки важкими, що дитина після них вже не буде такою, як до інциденту. Лікарі наголошують, що пластикові тарілки та надувні тюби становлять додаткову небезпеку, бо набирають велику швидкість, а керувати ними важко: вони легко обертаються і перевертаються.

Поради лікарів для зимових розваг:
 
  • катайтеся тільки на тому, чим можна керувати. Сідниці, картон, дошки чи бляха збільшують ризик травмуватися дитині;
  • за дітьми завжди повинні приглядати дорослі, особливо у віці до 12 років, а з дітьми до 5 років навіть слід з’їжджати;
  • якщо ви прийшли з дитиною, з’їдьте першими для перевірки гірки;
  • дітям слід одягати шолом, овірте, годиться навіть велосипедний;
  • дітям слід кататися поодинці, не слід їхати декільком на одному транспорті або причепом;
  • не з’їжджайте, якщо попередня людина не відійшла;
  • не виставляйте руки і ноги поза межі свого транспорту;
  • не слід з’їжджати лежачи, особливо головою вперед, адже це збільшує ризик травми голови або хребта (найкраще сидіти обличчям вперед);
  • краще кататися у світлий час доби або на добре освітленому майданчику;
  • підніматися слід по краю гірки, аби не заважати іншим і не отримати травму від наїзду.
 

Вікторія Савіцька

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!