У Львові на вулиці Шевченка ліквідували смугу для громадського транспорту

5075 0
За період увімкнення світлофорів на квазі-кільці сталося три ДТП з трамваями.
Фото: Юра Добуш/затор на квазікільці

Фото: Юра Добуш/затор на квазікільці

В четвер, 27 липня, у Львові міська комісія з безпеки дорожнього руху ухвалила зміни щодо організації руху на вулиці Шевченка. На цій ділянці ліквідували смугу громадського транспорту. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив голова комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності Ігор Зінкевич.

На вул. Шевченка ліквідовують смугу громадського руху, щоб покращити рух по вулиці Шевченка і на квазі-кільці, а також виїзд з вулиці Єрошенка на право. За словами Ігоря Зінкевича, за період увімкнення світлофорів на квазі-кільці сталося три ДТП з трамваями, тому це рішення було необхідністю.

Станом на 13:00 всі знаки по вулиці Шевченка вже замінили. Від вул. Єрошенка в сторону Рясного є дві полоси руху для всіх видів транспорту, ліквідували одну полосу громадського руху.

«Моделювання, яке нам надали на розгляд, не показує зміни на вул. Левандівській. Тому Ірина Маруняк (ред. – заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства) підтримала мою пропозицію щодо напрацювання інших варіантів того, як змінити ситуацію, крім вимкнення світлофору, щоб позбутися заторів на цій вулиці», – пояснив він.

З Facebook-сторінки Ігора Зінкевича

Читайте також: На одній з вулиць Львова хочуть за 9 млн грн хочуть облаштувати прибудинкові дороги й встановити дорожні знаки

Нагадаємо, що як раніше пояснив у коментарі Tvoemisto.tv очільник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило, смуга громадського руху, яка є на квазікільці на вулиці Шевченка, тимчасово використовуватиметься для руху всіх видів транспорту. Такий варіант застосовуватимуть до реконструкції наступної черги вулиці Шевченка. Також окремі моменти адаптивного регулювання дозволять покращити рух на квазікільці.

Додамо, що французький архітектор Мартен Дюплантіер вважає, що курсування громадського транспорту на вул. Шевченка можна було б покращити. Доріжки з травою між трамвайними коліями – це спосіб освіжити місто та змінити клімат. 

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!