На вулиці Топольній у Львові з’явиться черговий житловий комплекс

6513 0
Депутати змінили цілове призначення землі.
Фото: Bild.ua

Фото: Bild.ua

Депутати Львівської міської ради 20 травня під час засідання сесії дозволили ТОВ «Дизайн-Майстер» змінити цільове призначення ділянки на вул. Топольна, 4 на будівництво та обслуговування багатоповерхового житлового будинку. Про це повідомляють Наші Гроші. Львів.

Ділянка площею 0,4399 га призначена для обслуговування будівель виробничого призначення. У пояснювальній записці зазначено, що з 2019 року ТОВ «Дизайн-Майстер» орендувало цю територію для обслуговування виробничих будівель. Фірма займається виробництвом меблів і зареєстрована за тією ж адресою.

Читайте також: Депутати підтримали забудову території дитячого санаторію на вулиці Коновальця у Львові

Під час засідання сесії виступив представник місцевої ініціативної групи Михайло Лишак із закликом не підтримувати зміну цільового призначення:

«У нашому районі це буде вже шостий ЖК. У нас тут, по-суті, немає ні доріг, ні шкіл додаткових, ні садочків. Єдина школа, яка тут є доступна в окрузі до цієї новобудови, це школа, яка може обслуговувати 1150 дітей. На сьогодні їх вже 1300. Вулиця Топольна в жахливому стані, а вона буде основною дорогою для обслуговування будівництва. За цією ж адресою вже побудовано інший житловий комплекс (Avalon Flex – ред.), де нам обіцяли 800 м2 для молодшої школи, при тому забудовник змінив свій рендер. З 5 корпусів, де в п’ятому якраз мала бути початкова школа, він змінив на 4 корпуси».

Перше голосування за це питання було провальним, рішення не прийняли.

Однак згодом, в кінці сесійного засідання, депутати проголосували за повторний розгляд семи питань включно з цим. Як зазначив секретар ради Маркіян Лопачак, Михайло Лишак представляє лише частину мешканців, а інші раніше скаржились на це виробництво. В результаті депутати вже навпаки успішно проголосували «за», рішення було прийняте.

Результати повторного голосування

Власниками ТОВ «Дизайн-Майстер» є Ірод Михайло та Іван (16% та 42%), Романинець Віктор (27% ) та Анізія Пилис (15%).

Ця територія за зонінгом належить до Г-4 (зони культурних спортивних та релігійних установ). Переважними видами забудови такої території є стадіони, концертні зали та спортивні клуби. Будівництво житла за зонінгом тут не передбачається. За генпланом ділянка, де змінюють цільове призначення, належить до території громадських центрів та комплексів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!