У Львові на вулиці Князя Романа відкрили «РадіоГараж». Фоторепортаж

2973 0
Ремонтні роботи розпочали торік. На це виділили майже 3 мільйони гривень.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

У Львові відкрили міждисциплінарний простір «РадіоГараж», який облаштували у приміщенні старого гаражу на першому поверсі в історичному будинку Львівського радіо на вулиці Князя Романа, 6. Про це повідомили у міськраді.

Читайте також: Промислову територію на вулиці Шевченка перетворять у креативний простір

«РадіоГараж» – це складова частина музею Львівського радіо. У цьому просторі плануємо навчання, експерименти, дослідження і дискусії на межі мистецтва, науки, технологій та акустики. У 2020 році розпочалися роботи із відновлення, консервації, розробки нової концепції, дизайну і ремонтні роботи», – пояснила директорка департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда.

За її словами, це також буде простір для складання пристроїв, які працюють з радіохвилями. Тут розташована галерея-лабораторія для роботи із звуком, де можна буде прослуховувати твори звукових мистецтв як академічного музичного мистецтва, так і експериментального.

У цьому будинку провели реставрацію вхідних брам з вул. Князя Романа та з вул. О. Нижанківського, які перебували у занедбаному стані, також відреставрували старовинні металеві сходи та перила з першого поверху до підвалу.

Крім того, відремонтували саме приміщення, в якому виявили орнаментальні розписи на стінах та залишки підлоги зі скляних блоків відомої фірми «Luxfer». Для збереження історії виготовлення таких скляних віконечок (люксферів) було замовлено у львівського художника Олеся Дзиндри та встановлено з вул. Князя Романа для потрапляння та заломлення денного світла у підвал «РадіоГаражу».

На всі ці роботи та закупівлю необхідного обладнання з міського бюджету Львова виділили 2,8 млн грн.

Фото Романа Балука


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!