На вулиці Львова почали випускати більше громадського транспорту

2224 0
Електротранспорту більше не виїжджає: які раніше містом курсує 65 трамваїв і 50 тролейбусів.
Фото: Володимир Караїм

Фото: Володимир Караїм

У Львові поступово збільшують кількість транспорту на вулицях міста. Про це Tvoemisto.tv повідомив керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

Читайте також: Не існує простих рішень. Як країни світу запускають транспорт після карантину

«Із кожним днем йде невелике зростання випуску громадського транспорту. Зараз "АТП-1" випускає 150 автобусів, а минулого тижня випускали 130. Щодо приватних перевізників, то виїжджає 100 одиниць автобусів, до цього виїжджало до 70», – пояснює Орест Олеськів.

За його словами, від 100% транспорту «АТП-1» випускає 65%, а приватні перевізники – 45%. Це пов’язано зі збільшенням пасажиропотоку. З 11 травня деякі львів’яни, які працювали з дому чи втратили роботу на час карантину, могли повернутися до роботи.

Електротранспорту більше не виїжджає: які раніше містом курсує 65 трамваїв і 50 тролейбусів. До карантину випускали 85 трамваїв і до 65-70 тролейбусів.

«Наразі ми зупинили збільшення кількості транспорту і будемо дивитися по ситуації, складно прогнозувати як буде наступного тижня. Будемо слідкувати за пасажиропотоком, кількістю людей на зупинках і коригувати», – каже Орест Олеськів і додає, що транспорт і далі не курсує допізна, в автобус і маршрутку найпізніше можна сісти о 21:15.

Електротранспорт їздить трохи довше – до 22:00. За таким графіком транспорт курсуватиме доти, доки виконує спецперевезення.

Водночас львівські перевізники заговорили про неминуче підвищення вартості проїзду та 

Читайте також: Послаблення карантину у Львові. Як добратися на роботу

Нагадаємо, що наступне пом’якшення карантину заплановане на 22 травня. Тоді в МОЗ обіцяють відновити роботу громадського транспорту. Водночас за планами Мінінфраструктури, міський транспорт мають запустити на першому етапі виходу з карантину, ті автобуси, які курсують як маршрутки, запрацюють на другому етапі. До кінця тижня в Кабміні обіцяють оприлюднити дати цих етапів.

Додамо, що їздити в громадському транспорті Львова можна лише за спецперепустками працівникам певних установ. 

Наталія Лазарович


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!