Більшість випускників шкіл Львова, котрі склали ЗНО на 200 балів, хочуть вчитись у місцевих вишах

28598 0
Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат при ЛНУ імені Івана Франка має найбільшу кількість випускників з 200 балами.
фото: ЛМР

фото: ЛМР

У Львові випускникам, які склали зовнішнє незалежне оцінювання на 200 балів, вручили грошові премії. 30 абітурієнтів, які мають найвищий бал із одного предмета, отримали від міста сертифікат на 5 тис. грн. А Максим Процик, у якого по 200 балів із фізики та математики, – 10 тис. грн.

Читайте також: Що написали абітурієнти у творах на ЗНО

Як розповів Максим у коментарі Tvoemisto.tv, активно готуватися розпочав лише за місяць до старту іспитів. Репетитор у хлопця був тільки з української мови.

«До інших предметів готувався самостійно, проробляв тести ЗНО минулих років. Упродовж навчального року часу було небагато, бо постійно брав участь в олімпіадах – обласних, всеукраїнських, а також змагався за кордоном в Білорусі та Казахстані. Вступати планую до УКУ на факультет комп’ютерних наук», – каже він.

Загалом серед абітурієнтів найбільше охочих отримувати вищу освіту саме в Українському католицькому університеті та в Національному університеті «Львівська політехніка». П’ятеро планують вступати до ЛНУ імені Івана Франка, троє хочуть бути лікарями, а ще троє їдуть на навчання за кордон.

За словами Яни Вариводи, яка отримала найвищий бал із англійської мови, серед університетів, куди хотіла б вступити, теж УКУ, гуманітарний факультет.

«Англійську мову знала добре: минулого року ходила на курси підготовки, а цього року – до репетитора. Тести видалися не дуже складними, хоча хвилювалася до останнього, поки не дізналася результатів», – каже випускниця.    

Читайте також: В Україні розпочалася реєстрація електронних кабінетів вступника

Додамо, що Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат при ЛНУ імені Івана Франка має найбільшу кількість випускників з 200 балами на ЗНО – 17 осіб, із яких один сумарно набрав 400 балів.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!