В Україні розпочалась реєстрація електронних кабінетів вступника

4066 0
Через масовий ажіотаж, система може працювати з перебоями.
Фото: informator.news

Фото: informator.news

Із 1 по 22 липня триває реєстрація абітурієнтів у електронних кабінетах вступників. Про це повідомляє прес-служба МОН.

Читайте також: Скільки випускників у Львові отримали 200 балів на ЗНО

«Активна фаза вступної кампанії триватиме весь липень. Із 10 липня стартує прийом заяв та документів, з 1 до 10 липня триватимуть також проведення творчих конкурсів», – повідомила міністерка освіти Лілія Гриневич.

Вступники зі сертифікатом ЗНО та результатом творчого конкурсу мають 22 дні, щоб подати заяви до 18:00 години. А ті, хто вступає на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів, мають час до 18:00 години 16 липня.

Через масовий ажіотаж, система може працювати з перебоями, що ускладнюватиме вхід в електронний кабінет. Тому МОН просить вступників не панікувати:

«Тобто вступники матимуть 22 дні, щоб відкрити свої електронні кабінети, та 12 днів, щоб подати електронні заяви. Тому я хочу наголосити – не треба намагатися все зробити в перший день й перевантажувати систему, у всіх буде достатньо часу», – запевнила Лілія Гриневич.

Рейтинговий список вступників на бюджет оприлюднять 26 липня. Усі необхідні документи вони повинні будуть принести до 31 липня.  До 12:00 1 серпня триватиме зарахування на бюджетні місця. Водночас на контрактну форму зможуть зараховувати до 30 вересня. До цього ж часу можна буде створювати електронні кабінети.

Читайте також: В Україні можуть змінити порядок проведення ДПА

Щоб створити кабінет, вступник має зазначити такі дані:

  • адресу електронної пошти, до якої має доступ (встановлюється як логін кабінету)
  • пароль для входу до кабінету
  • номер, пін-код та рік отримання сертифіката ЗНО – 2017 (окрім іноземних мов), 2018, 2019 років
  • серію та номер документа про повну загальну середню освіту
  • середній бал додатка до вказаного документа

Нагадаємо, з червня запрацювала Гаряча лінія для вступників, якою можна буде скористатися до 9 серпня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!