Мешканці будинків-пам'яток із грудня зможуть подавати заявки на ремонти під'їздів і дворів

1674 0
Заявки на ремонт можна буде подавати в грудні. У місті співфінансуватимуть ремонти під'їздів і дворів у пам'ятках
Фото: Катя Москалюк

Фото: Катя Москалюк

У Львові напрацьовують нову програму співфінансування ремонтів, реставрації історичних дворів і під’їздів. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповів заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Читайте також: Бюро спадщини хоче спільно з львів'янами реставрувати під'їзди

Ще невідомо, яким буде співфінансування міської ради, а скільки сплачуватимуть за відновлення мешканці. Програму обіцяють напрацювати до початку грудня, а заявки на ремонт можна буде подавати вже в грудні.

«Впродовж чотирьох тижнів будемо зустрічатись з мешканцями, напрацьовуватимемо принципи і процедури роботи нової програми. Шукаємо модель співфінансування, яка для мешканців буде можливою. Їх залученість важлива й з погляду збереження і догляду за тим, що відремонтують. Заявки на ремонт можна буде подавати в грудні. Будівлі мають бути пам’ятками архітектури», – пояснив Андрій Москаленко.

Програму винесуть на розгляд  виконкому, потім її мають прийняти депутати на засіданні міськради.

«Піотрібно закладати кошти у бюджеті на наступний рік. Розпорядником проєкту буде управління охорони історичного середовища ЛМР, а також Бюро спадщини у Львові», – додав Андрій Москаленко.

Читайте також: Які історичні брами та вікна у Львові реставруватимуть наступного року. Адреси

Нагадаємо, зараз у Львові працюють три програми співфінансування реконструкції історичних брам, вікон та балконів. При реставрації брам 70% вартості робіт оплачують із міського бюджету, 30% – мешканці, при реставрації вікон – 60% із бюджету та 40% – мешканці, а при заміні пластикових вікон на дерев’яні фінансування становитиме 50% на 50%. При реставрації балконів на фасадах пам’яток архітектури власники платять 10 тис. грн, а решту вартості оплачує місто.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!