Бюро спадщини хоче спільно з львів’янами реставрувати під'їзди

2185 0
Зараз у співфінансуванні реставрують брами, вікна та балкони в історичній частині Львова.
Фото: Катя Москалюк

Фото: Катя Москалюк

У Львові презентували річні плани нещодавно створеного «Бюро спадщини». Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Керівник бюро Павло Богайчик розповів, що установа працюватиме за шістьма пріоритетними напрямками: комунікація, освіта, дослідництво, реставрація, інформування та співфінансування.

Читайте також: У Львові відреставрували мозаїку Вірменського собору. Фото

Тож бюро ставить собі за мету розробити нові програми збереження матеріальної та нематеріальної спадщини. Зокрема, каже Павло Богайчик, планується до програми реставрації за кошти міста і львів’ян брам, вікон та балконів в історичній частині міста додати співфінансування реставрації сходових клітин. Та, додає керівник бюро, окрім співфінансування для реалізації такої програми потрібні також фахові реставратори, яких наразі бракує. Окрім пошуку фахівців бюро займеться і навичками студентів профільних спеціальностей.

Бюджет установи на 2020 рік становить 4 млн грн, виділених із міського бюджету Львова. Проте, говорить Павло Богайчик, «Бюро спадщини» проводитиме господарську діяльність, від якої також очікує на дохід.

Читайте також: Львівські під'їзди, у які варто потрапити

Нагадаємо, «Бюро спадщини» у Львові створили через реформування ЛКП «Археологічно-архітектурна служба Львова» рішенням виконкому від 20 грудня 2019 року. Пізніше бюро отримало керівника – Павла Богайчика.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!