У Львові нарешті повернулися до облаштування скверу Скрябіна

1985 0
Попередню вартість робіт оцінюють у 15 млн грн.
Фото проєкту

Фото проєкту

Львівська міськрада планує цього року оголосити тендер на облаштування інтерактивного громадського простору «Місце щасливих людей» у пам'ять про Кузьму Скрябіна. Про це повідомив голова Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля.

Нова пам’ятна локація має з’явитись на площі Олекси Гасина. Попередня вартість облаштування становить 15 млн грн.

«На засіданні сесії 16 вересня передбачена стрічка на реалізацію цього проєкту. Йдеться про орієнтовно 900 тис. грн на будівельні роботи. Це неповна сума, однак її вистачить, аби провести тендер та розпочати роботи. Наступного ж року – відкоригуємо проєкт і, ймовірно, завершимо облаштування», – повідомив Андрій Зозуля.

Нагадаємо, що лідер гурту «Скрябін» Андрій Кузьменко загинув у ДТП на Дніпропетровщині 2 лютого 2015 року. У Львові минулого року проходили зйомки фільму за його книгою «Я, «Побєда» і Берлін», цей фільм має вийти на екрани у 2021 році. 

Конкурс на найкращий проєкт із облаштування громадського простору «Місце щасливих людей» на площі Олекси Гасина (на перетині вулиць Стефаника та Коперника) оголосили у серпні 2015 року. Переможцем став дніпровський дизайнер, лауреат всесвітньовідомої дизайн-премії Red Dot Design Singapore Валерій Кузнєцов.

Згідно з проєктом, простір охоплюватиме кілька груп та зон, які матимуть різні функції: сцену для вуличних музикантів, лавочки, водні арт-об’єкти, пішохідну зону, зону схилу із місцями для сидінь, зону огороження побутових відходів, зону паркування велосипедів, зону арт-об’єкту «Нерв», урни, арт-об’єкти з дерева та металу, які символізуватимуть діяльність Андрія Кузьменка, підсвічені дерева.

Його мали облаштувати до кінця 2017 року. У червні цього року Тvoemisto.tv повідомили, що коштів на реалізацію проєкту немає. Як має виглядати простір, можна переглянути за посиланням.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!