У Львові не погодили кредит на тролейбуси з автономним ходом

2790 0
Їх для Львова мав би виготовити «Електрон»
Фото: Христина Гоголь

Фото: Христина Гоголь

Депутати Львівської міської ради під час засідання сесії 8 липня, не підтримали надання місцевої гарантії для отримання ЛКП «Львівелектротранс» 32 млн євро кредиту від Міжнародної фінансової корпорації (IFC). Кошти ЛКП мало скерувати на закупівлю 100 тролейбусів з автономним ходом.

Читайте також: Як «Електрон» у Львові виготовляє новенькі трамваї для міста. Фото, відео

ЛКП «Львівелектротранс» планувало взяти кредит у 32 млн євро у Міжнародної фінансової корпорації (кредит IFC ) та Фонду Чистих Технологій (кредит CTF) на закупівлю 100 тролейбусів з автономним рухом і заряджанням під час руху а також на розширення контактної мережі для цих тролейбусі, і на закупівлю електробусів.

Загальна сума кредиту, який мало отримати ЛКП «Львівелектротранс», становить 32 млн євро. Середня відсоткова ставка мала становити 10,8% річних. Кредит «Львівелектротранс» мав віддавати протягом 10 років.

Депутати ж мали зауваження щодо умов кредиту. Коли на голосування поставили питання про підтримку кредиту «За» проголосували 42 депутати, а потрібно для ухвалення рішення 2/3 голосів.

Додамо, тролейбуси із автономним ходом, які Львів планував закупити у кредит, мали б їздити без підключення до контактної мережі у напрямках Галицького перехрестя, вулиці Пасічної, району ТЦ «Кінг крос» та центру міста, де відсутня контактна мережа. Про їх закупівлю місто веде переговори з Міжнародною фінансовою корпорацією з 2017 року.

Читайте також: У Львові затримується виготовлення взірця нового електробуса

Нагадаємо, що «Електрон» розпочав виробництво десяти трамваїв для Львова. Вони будуть більш екологічними та матимуть кращий дизайн. Перша поставка п’яти трамвайних низькопідлогових вагонів планується до червня 2022 року, а наступні 5 трамваїв до грудня 2022 року. 

Також місто планує купити 100 низькопідлогових атвобусів. У тендері на купівлю 100 нових автобусів за кошти ЄІБ перемагала білоруська компанія, однак міський голова Львова заявив про те, що місто відмовляється від того, аби купувати білоруські МАЗи і буде оголошувати новий тендер.

Також місто планує у співпраці із приватними перевізниками купити 250 електробусів, але виготовлення взірця затягнулося.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!