У Львові не закриватимуть школи, якщо місто перейде у червону зону карантину

1966 0
Після того, як петицію підтримали депутати, відповідні підрозділи ЛМР мають розпрацювати «дорожню карту», за якою її втілюватимуть.
Фото: Людмила Герасименко

Фото: Людмила Герасименко

Депутати Львівської міської ради підтримали петицію про відновлення очної форми навчання в освітніх закладах під час «червоної» зони за умови 100% вакцинації колективів освітніх закладів. Ухвалу розглянули сьогодні, 23 грудня, на сесійному засіданні Львівської міської ради. «За» проголосували 39 з 56 присутніх в залі депутатів.

Читайте також: МОЗ не планує посилювати карантин на новорічно-різдвяні свята

«В нас скоро буде наступна хвиля, знову червона зона. В усіх країнах світу школи закривають в останню чергу, а відкривають у першу. А цього року ніде не закривали. І це рекомендації міжнародних організацій, бо рівень освіти наших дітей за ці роки впав», –  зазначила депутатка від фракції «Голос» Вікторія Христенко.

Інша депутатка, Наталія Сомик, додала, що дистанційне навчання є неприйнятне ні для педколективу, ні учнів, ні батьків. «Ми втрачаємо інтелект учнів», – зазначила вона.

Читайте також: Що відомо про новий штам «Омікрон» та чим він небезпечний

Нагадаємо, у Львові зареєстрували петицію про відновлення очної форми навчання в освітніх закладах під час «червоної» зони за умови 100% вакцинації колективів освітніх закладів. Звернення опублікувала 2 листопада, на платформі електронної демократії Анна Косарєва. Петиція всього за добу набрала необхідні 500 голосів.

На початку вересня в постанові КМУ №1236 внесли зміни, які дозволяли роботу освітніх закладів в червоній зоні за умови 100% вакцинації колективу. 

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!