У Львові немає спецтехніки для порятунку людей з хмарочосів при пожежі

6955 1
Але це не першочергове питання, яке хвилює ДСНС.
фото: varta.com.ua

фото: varta.com.ua

За словами речника Головного управління ДСНС Львівщини Віталія Туровцева, у Львові є 30-,33- та 55-метрові драбини для порятунку людей з палаючих будинків. Остання дістає максимально до 16-го поверху, тобто спецтехніки для порятунку людей з хмарочосів, які планують зводити у Львові, місто не має.

«Зараз всі підіймають цю тему, що будується будинок і як ми там будемо рятувати. Насправді акцент робиться не на тому, це вже друге питання. Чи ми взагалі зможемо доїхати до будинку – це першочергова проблема», – говорить Туровцев.

Він каже, що часом рятувальники не можуть допомогти людям у палаючих п’ятиповерхівках, бо не можуть під’їхати до будинку через запарковані авто.

«Легкові машини там ще можуть протиснутися, але не спецтехніка. Ми не можемо врятувати людей з будинків, які в нас уже є. То про які хмарочоси ми говоримо?», – каже Туровцев.

Нагадаємо, що виконком міської ради погодив на останньому засіданні будівництво 25-поверхової офісної будівлі на Сихові. Раніше вже були погоджені хмарочоси на вулиці Любінській та проспекті Чорновола.


Читайте також:
8 Грудня, 2017 21:13
Михайло Куценко Куплять машину для міста щоб діставала.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!