У Львові невідомі знищили контейнер для збору речей потребуючим

1126 0
Йдеться про контейнер неподалік Каплиці Успення Пресвятої Богородиці.
фото: емаус оселя

фото: емаус оселя

У Львові невідомі підпалили контейнер для збору речей потребуючим, який встановила на вулиці Максимовича, 2 громадська організація «Емаус Оселя». 

«Сталася дуже неприємна подія. Хтось підпалив наш контейнер по вулиці Максимовича, 2 неподалік Каплиці Успення Пресвятої Богородиці. Знищити те, що здобувалося важкою працею можна без особливих зусиль, але для чого? Коли людина робить зло іншим, то, насправді, вона робить його і собі теж, адже цей вчинок погіршує світ, який є нашим спільним домом»,повідомили на сторінці організації. 

У коментарі Tvoemisto.tv в організації уточнили, що у поліцію щодо цієї ситуації не зверталися. Через підпал знищений контейнер, який спільнота самостійно відремонтує. Також речі, які були в контейнері, частково згоріли. 

«Хочемо, щоб люди звертали увагу на наші контейнери, тому і розповіли про цю ситуацію. Маємо також проблему з ромами, які обкрадають контейнери. Іноді вони видирають речі з рук людей. Це не правильно. У нас є центр підтримки, де можна в цивілізований спосіб взяти речі, які потрібні», – додали в організації. 

Читайте також: Де у Львові можна отримати і здати одяг. Перелік локацій

Нагадаємо, «Емаус Оселя» має у Винниках на вул. Галицькій, 12 осередок підтримки, де людина може помитися, постригтися, попрати свій і отримати необхідний одяг, поїсти, отримати долікарську допомогу і консультацію соціального працівника. Також одяг і допомогу можуть отримати внутрішньо переміщені особи. 

Залишити речі для потребуючих можна у спеціальних контейнерах, бажано, щоб вони були у доброму стані. Адреси можна знайти тут.  Якщо речі великогабаритні, їх забере вантажівка організації за викликом додому. Також можна привозити речі у будинок Спільноти у Винниках за адресою вул. І. Франка, 69 або у Майстерню добрих справ «Емаус-Оселя» у Львові за адресою вул. Угорська, 2.

Інші локації, де також можна взяти чи принести речі потребуючим, можна знайти за посиланням.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!