Міськрада каже, що у Львові незаконно заволоділи частиною території геріатричного пансіонату

4414 0
Наразі на тій ділянці, що має 2,4 га, нічого немає, однак за документами тут є будівля площею 56,8 кв.м, яка зареєстрована за громадською організацією.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У Львові на території Обласного геріатричного пансіонату, на вул. Медової Печери, 71, проводять незаконне будівництво. Наразі Львівська обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо цього, а міськрада готує ухвалу про надання геріатричному пансіонату дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення цієї земельної ділянки. Про це повідомив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач під час брифінгу 7 листопада. 

«Ми в міській раді вважаємо, що це є територія Геріатричного пансіонату, і жодних дискусій не може бути. У 2009 році розпорядженням голови Львівської ОДА (керівником тоді був Микола Кміть – ред.) прийняли рішення, щоб із загальної площі геріатричного пансіонату передати 2,4 га благодійній організації «Діяльне милосердя». Після того було чимало різних перипетій. Спільними зусиллями будемо вчиняти всі можливі юридичні заходи, щоб закріпити землю за пансіонатом. Позиція правоохоронних органів дуже важлива», зазначив Любомир Зубач.

Наразі на ділянці в 2,4 га нічого немає, однак за документами тут є будівля в 56,8 кв.м, яка зареєстрована за Громадською організацією інвалідів «Центр реабілітаційних ініціатив «Діяльне милосердя». 

31 липня цього року прокуратура відкрила кримінальне провадження через ймовірну підробку технічного паспорта, на підставі якого «Діяльне милосердя» зареєструвало у жовтні 2021 р. право власності на прохідну площею 56,8 кв.м. на ділянці, наданій організації у користування.

Як зазначила в.о. керівниці Обласного геріатричного пансіонату Етері Пасека, вона почала вивчати це питання з моменту свого призначення, а саме у травні 2023 року, та ініціювала провадження. Однак потім почалися зрушення в будівництві.

«18 жовтня на цій ділянці з'явилися бетонні блоки. Ми їх забрали власними силами і ні до кого не звертались. Однак вже 2 листопада ми відчували, що щось має бути. Ми побачили, що приїхав маніпулятор та ще машини, які мали тут зробити фундамент. Їм це не вдалось. Нам це коштувало трохи здоров’я, але ми будемо боротися за цю землю»зазначила Етері Пасека.

Читайте також: Право на гідну старість. Що відбувається у Львівському геріатричному пансіонаті

Водночас в.о. керівниці вказала, що у пансіоната є борг розміром 350 тисяч гривень через працівників, які проживають у третьому корпусі будівлі.

Нагадаємо, що наразі на території пансіонату відбувається перевірка Держаудитслужби. 

Додамо, що Тvoemisto.tv відвідало заклад, поспілкувалося з людьми, які там мешкають, і його новою директоркою, яка лише пів року виконує ці обов'язки. Детальніше – у матеріалі.

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!