У Львові облаштують ще один прихисток для переселенців

3844 0
Житло для переселенців планують облаштувати за кошти інвесторів та грантові.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У колишньому будинку культури одного із львівських заводів планують облаштувати сучасний прихисток для переселенців. У приміщенні зможуть проживати 100 внутрішньо переміщених осіб. Відкриття запланували на початок жовтня.

«Це буде новий прихисток Urban Camp для переселенців, де зможуть проживати 100 осіб. Це буде модульний варіант, який ми будемо запускати поетапно по блоках», — каже під час стріму Tvoemisto.tv співзасновник громадської організації URBAN CAMP та волонтер Віктор Човновський. 

Читайте також: Як формують черги з переселенців, які хочуть отримати житло на Львівщині. Роз'яснення

За його словами, у тимчасовому прихистку на першому поверсі облаштують коворкінг, публічний простір для дітей, для відпочинку та ігор, а також кухню й пральню. Другий поверх переважно займуть житлові кімнати двох типів: сімейні із двоспальним та двоярусним ліжками. Поруч розмістять загальний простір та душові.

Наразі планують демонтувати все не потрібне, а також винести габаритне сміття, зробити прибирання, щоб підготувати приміщення до будівельних робіт. Також львівʼян закликають приходити на толоку й наводити лад на території у 5 700 кв. метрів. Urban-толока триватиме з 12 по 14 серпня.  

«Це вже наш другий проєкт та досвід. У нас є 200 заявок від людей, які очікують на прихисток. Жити тут зможуть всі, але в пріоритеті сімʼї з дітьми з гарячих точок, які опинились без житла», — додала керівниця першого URBAN CAMP Наталя Єрьоменко.  

Читайте також: Із львівських шкіл відселили всіх переселенців

Житло для переселенців планують облаштувати за кошти інвесторів та грантові. 

Нагадаємо, що у Львові в липні відкрили Центр матері та дитини «Незламні матусі» у мікрорайоні Тракту Глинянського, де проживатимуть породіллі та вагітні переселенки, які переїхали з зони бойових дій. Загалом там зможуть мешкати понад 100 людей. Окрім цього, під житло для переселенців переоблаштовують народний дім у селі Великі Грибовичі.

Антоніна Костик

Фото, відео Марти Байдаки


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!