У Львові оголосили конкурс на найкращий ескіз муралу на вулиці Захисників України

1733 0
Вулиця з’явилася в місті цього року. Там розташована одна з військових частин, на стіні якої пропонують створити мистецьку галерею просто неба.
Фото: zahid.espreso.tv

Фото: zahid.espreso.tv

У Львові проведуть відкритий конкурс на визначення найкращого ескізу муралу, який мали б створити на вул. Захисників України. Відповідне рішення «Про проведення Всеукраїнського відкритого конкурсу на найкраащі ескізи для муралів на вул. Захисників України у м. Львові» прийняли сьогодні, 26 листопада, на засіданні виконавчого комітету ЛМР.

Вулиця Захисників України з’явилася в місті цього року: вона з’єднує вул. Тараса Шевченка та вул. Городоцьку. Там розташована і одна з військових частин, на стіні якої саме пропонують створити мистецьку галерею просто неба.

Читайте також: До війни – всього 1300 кілометрів. У Львові встановили символ боїв за Дебальцеве

«Від сьогодні оголошуємо конкурс і триватиме він до 31 грудня. Перебачено три переможці і грошові винагороди – 40, 25 і 20 тисяч грн відповідно за перше, друге та третє місця. Журі очолить ректор Львівської національної академії мистецтв Василь Косів», – каже директорка департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда.

За задумом вулична галерея складатиметься з 8 муралів (стінописів) на тему захисників України, які можуть бути як незалежними один від одного, так і об’єднаними в одну сюжетну лінію та наноситимуться на лицьову огорожу військової частини А2736 на вул. Захисників України у м. Львові.

Читайте також: «Мамо, не плач. Я розквітну весною». У Львові висадили яблуневу алею у пам'ять про загиблих на війні жінок

«Хочемо робити всеукраїнську промоційну кампанію, щоби відібрати якомога кращі ескізи. Передбачено, що малюнки на галереї будуть змінюватися не рідше, ніж раз на два роки, щоби вона була гарним комунікаційним елементом для людей, які там проходять, проїжджають, для привернення уваги до захисників, які відстоюють нашу незалежність», – додає вона.

Нині працюють з військовою частиною, на балансі якої є стіна, аби передбачати наступного року 450 тисяч гривень для її ремонту. За цей час мають провести конкурс – так, щоби весною 2022 року у Львові з’явилася така вулична галерея.

Нагадаємо, що з метою вшанування пам’яті полеглих героїв – захисників України у Львові присвоїли назву Захисників України вулиці, яка з'єднує вул. Шевченка та вул. Городоцьку. Її створили у квітні цього року. Детальніше читайте за посиланням.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!