У Львові оголосили підозру ще двом фігурантам у справі «Галсільлісу»

2075 0
Наразі прокурори готують клопотання до суду про обрання міри запобіжного заходу у вигляді 120 тис. грн застави кожному
Фото: Прокуратура Львівської області

Фото: Прокуратура Львівської області

У Львові оголосили підозру ще двом фігурантам справи корупції у «Галсільлісі». Про це повідомили у прокуратурі Львівської області.

Лісничому та ліснику Яворівського комунального лісогосподарського підприємства повідомили про підозру у кримінальному правопорушенні за ч. 3 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Читайте також: У Львові на хабарі затримали чиновницю міської ради

Наразі прокурори готують клопотання до суду про обрання міри запобіжного заходу у вигляді застави 120 тис. грн застави кожному. Затриманим загрожує від 3 до 8 років ув'язнення, з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Нагадаємо, що 13 січня керівника «Галсільлісу» Володимира Мельника та його підлеглого директора Яворівського дочірного лісо-господарського «Галсільліс» Романа Суховича затримали під час отримання 17,8 тис. грн та 300 доларів чергової частини хабаря. Для нелегального збуту деревини до звітної документації підприємств вносили недостовірні відомості про кількість заготовленої та реалізованої продукції, її різновиди та санітарний стан. Зловмисники також створювали штучний дефіцит деревини для завищення її вартості, а різницю, не відображену в офіційній документації, привласнювали. 

Прокуратура спільно з поліцією та СБУ встановила, що голова «Галсільлісу» керував корупційною схемою та щомісяця вимагав від своїх підлеглих по 30-40 тис. грн. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!