У Львові оновили браму кам’яниці Шульців. Фото

3654 0
У Львові завершилась реставрація брами за адресою Б. Хмельницького, 56 в межах проекту «Ревіталізація Підзамче». Сама кам’яниця є прикладом елітного житлового будівництва в «австрійському» Львові. Віллу збудували як власне помешкання відомі архітектори брати Шульци, які вважаються основоположниками львівської сецесії. На фасаді збереглася таблиця з відповідним написом польською мовою: «Ян і Кароль Шульц, архітектори і власники, збудували цей дім для власного вжитку у 1896 р.»
Фото Інституту міста

Фото Інституту міста

Про це інформує Інститут міста.

«Я довідався про проект спочатку з соціальної мережі, згодом побачив у нашому будинку оголошення, ну і нарешті Ви завітали до нас. З приводу цього проекту були побоювання чи сусіди забажають долучитися, адже у будинку вже понад 30 років не проводилося жодних ремонтних робіт і всі мешканці вже звикли так жити. Але, попри мої побоювання, всі мешканці радісно відгукнулись, розуміючи, що таку чудову можливість просто не можна втратити. Цей проект, без сумніву, позитивно вплинув на стосунки між сусідами,» – розповів мешканець будинку Юрій Васько.

Про особливості роботи з цим об’єктом розповів реставратор Олександр Савчук: «Відновлювальні роботи тривали півтора місяці. Двері були покриті маслянистою речовиною, завдяки якій збереглися у досить гарному стані, але цей шар потрібно було очистити. Окрім того, були зашиті усі вставки, замінені завіси».

Довідка:

Проект «Ревіталізація Підзамче» реалізовує  Інститут міста (Львів) та Інститут розвитку міст (Краків) в рамках Комплексної стратегії розвитку Львова. Проект співфінансується у рамках Польської програми допомоги заради розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Читайте також: На Підзамчі намалюють графіті з птахом. Фото


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!