У Львові оновили фасад Франкового університету. Фото

3913 0
Проєкт почали ще у 2018 році і мали закінчити через два роки, але через брак коштів роботи тривали донедавна.

У Львові відреставрували фасад головного корпусу Львівського національного університету імені Івана Франка. Проєкт реставрації почали ще у 2018 році і планували закінчити через два роки, але через брак коштів роботи тривали довше.

Читайте також: Реставрація Франкового університету може затягнутися

Минулого року на проєкт «Реставрація головного корпусу Львівського національного університету імені Івана Франка» Кабінет міністрів виділив 20 млн гривень. За ці гроші зробили частину реставрації фасаду головного корпусу. 

Крім того, з державного бюджету на 2021 рік на реставрацію корпусів Львівського університету передбачили 35 млн 991 тисячу гривень. Однак, на всі роботи потрібно було близько 58 млн 208 тисяч гривень, коментував Tvoemisto.tv інженер ЛНУ Роман Колач.

За ці кошти в деяких корпусах ремонтують дах чи фасад. За проєктом реставрації, передбачили укріплення будівель та збереження їх як пам’яток. Внутрішні роботи в корпусах поки не заплановані.

Фото Дар'ї Кучер

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!