У Львові організували пункти збору речей першої необхідності для біженців

1194 0
У різних районах міста є п'ять пунктів збору речей.
Фото: infoprostir.te.ua

Фото: infoprostir.te.ua

У Львові створили п'ять пунктів збору речей першої необхідності для забезпечення вимушено переміщених осіб. Про це повідомив голова Львова Андрій Садовий. 

Список першочергово необхідних речей: 

  • Термозберігаючі ковдри, спальні мішки, каримат, матраци, одяг та дощовики;
  • Миючі засоби для тіла, зубні пасти та щітки, підгузки та прокладки, паперові рушники, антисептик, спирт, маски багаторазові та одноразові;
  • Гребінці, жіноча, чоловіча та дитяча спідня білизна, рушники з мікрофібри, багаторазові набори посуду;
  • Батарейки, свічки, ліхтарики;
  • Харчування: вода, їжа швидкого приготування, енергетичні батончики, сухофрукти, горіхи, консерви, вермішель, крупи швидкого приготування.  

Адреси пунктів збору:

Залізнична адміністрація – вул. Виговського, 34

Личаківська адміністрація – вул. Костя Левицького, 67

Шевченківська адміністрація – вул. Липинського, 11

Галицька адміністрація – вул. Ференса Ліста, 1

Сихівська адміністрація – просп. Червоної Калини, 66

Зазначимо, що в місті прийматимуть біженців і будуть просити всі вузи відселяти студентів з гуртожитків, щоб сформувати місця для їх поселення. Станом на зараз на Львівщину за потребою поселення звернулося орієнтовно 200 людей зі східних областей, але всі вони сюди ще не доїхали, зазначив голова. Зараз, за словами голови ЛОДА, переселенці зі східних областей, в основному – це діти з інтернатів. Їх розміщуватимуть на Львівщині та на території інших західних областей. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!