У Львові можна буде отримати компенсацію за сонячні батареї та теплові насоси

2428 0
Фонд компенсовуватиме ОСББ 70% вартості матеріалів, а приватному сектору – 50%.
фото умовне

фото умовне

В 2024 році Державний Фонд Енергоефективності проведе пілотний проєкт програми «ГрінДІМ», щоб стимулювати ОСББ встановлювати у будинках альтернативні джерела енергії. У межах проєкту компенсовуватимуть вартість встановлення сонячних батарей і теплових насосів. Про це розповіли представники Фонду на XIV Всеукраїнському форумі ОСББ, що тривав у Львові впродовж 30 листопада – 1 грудня, повідомляє пресслужба ЛМР.

За словами в. о. технічного директора Фонду Енергоефективності Дмитра Сириха, програма «ГрінДІМ» буде діяти як для ОСББ, так і приватного сектору. Для ОСББ Фонд компенсовуватиме 70% вартості матеріалів, а приватному сектору – 50%.

Читайте також: Як львів'янам утеплити житло та що треба мати вдома цієї зими

«Програма запрацює наприкінці весни 2024 року. Оскільки це пілотний проєкт, то маємо на неї 2 млн євро. Це кошти від наших іноземних донорів і уряду. Отож, усіх, хто вже скористався програмами «Енергодім» і «ВідновиДІМ», чиї будинки модернізовані і мешканці прагнуть далі їх удосконалювати, запрошуємо до участі. За деталями слідкуйте на нашому сайті. Адже енергетична безпека будинку – це безпека і енергетична незалежність нашої держави загалом», – наголосив Дмитро Сирих.

Зазначимо, Державний Фонд Енергоефективності вже успішно реалізовує в Україні дві програми для ОСББ:

  • «Енергодім» – це про енергоефективність будинку – утеплення, модернізацію і заміну всіх комунікацій, встановлення ІТП тощо.
  • «ВідновиДІМ», який впровадили через війну – це про відновлення пошкоджених обстрілами будинків.

 

Нагадаємо, українцям прогнозують нелегку зиму. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтервʼю німецьким журналістам сказав, що Україна намагається щонайкраще захистити свої електростанції від обстрілів, але готується до найгіршої зими в історії. Tvoemisto.tv запитало у виконавчого директора асоціації «Енергоефективні міста України» Святослава Павлюка про те, що ускладнює ситуацію в енергосистемі та чим можуть допомогти в цій ситуації пересічні українці. Читайте за посиланням.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!